fbpx

Wat is een vision board en waarom zou je deze maken?

Weet jij wat je heel graag wilt? Herken jij dat stemmetje onderin je buik? Heb jij dromen of wensen, maar denk je dat jou dit toch nooit lukt? Maak een vision board om alles in kaart te brengen, want wat jij ECHT wilt, dat lukt je! En geloof me, het is echt zo.

Social media brainwash

In deze tijd is het erg lastig om ergens echt voor te gaan. Er is zoveel! We worden gebrainwasht door social media. Het een lijkt nog leuker dan het ander. Hoe moeten we nu kiezen? Kijk eens naar Tinder. We swipen met zijn allen wat af. Links, links, links en dan: 1 naar rechts. Je hebt een match en begint een gesprek. En toch is de verleiding groot om nog even verder te bladeren, want je weet maar nooit. Straks is er iemand die nog beter bij je past?

Carrière

Of wanneer je moet kiezen voor een studie of een ‘andere’ baan. Wat vindt jij nou echt leuk? Je maakt de keuze voor de rest van je leven… maar is dat echt zo? Waarom is, wat je nu gaat doen bepalend voor de rest van je leven? Is het leven niet constant in beweging? Wat nu bij je past kan over een jaar of langer weer anders zijn. Onze mind zet ons vaak vast. We kijken hierin naar wat anderen van ons verwachten. En zonder dat we luisteren naar dat stemmetje binnenin ons, doen we dat wat onze mind ons vertelt. We bekijken het praktisch en realistisch, maar is dat met het hart?

Uit je comfortzone

Mijn diepste wens was om ooit alleen op vakantie te gaan. Ik vond dat zo stoer. Als ik er alleen al aan dacht kon ik er blij van worden, maar tegelijk voelde ik angst. Dat kan ik nooit! Ik ben graag thuis en mis Nederland al zodra ik de grens overga. Hoewel ik erg van reizen houd, ben ik toch altijd blij wanneer ik weer thuis ben. Het verlangen bleef. Als ik dat zou kunnen, dat gaf mij wel het ultieme vrijheidsgevoel. Ik heb dit op papier gezet en opgehangen in mijn huis. Telkens als ik erlangs liep, kon ik verlangend naar dat plaatje kijken, maar tegelijk met het idee: dat doe ik nooit! Op een dag heb ik dat stuk papier weggegooid. Ik had er lang genoeg naar gekeken. En wat toen gebeurde. Nog geen jaar later, voelde ik dat ik op vakantie wilde, alleen! Het gevoel was zo sterk. Binnen 3 weken zat ik op Ibiza en ervaarde ik het ultieme vrijheidsgevoel.

Tip

Pak tijdschriften en een groot vel papier. Knip hier alles uit waar jouw hart van gaat kloppen. Waar jij een glimlach van op je gezicht krijgt. Waarbij jij rust ervaart. Jouw droom of wens. Een doel. Plak dit allemaal op een groot vel papier en hang het op een plek in huis, zodat je er naar kan kijken.

Het is jouw vision board. Een bucket list, maar dan anders.

Namaste,

RinskeWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF