fbpx

Wat een edelsteen in een ring over jou zegt

Een ring is een mooi en populair cadeau om aan je lief te geven en een edelsteen in een ring maakt het nóg persoonlijker. Bij het uitkiezen van een ring, kun je rekening houden met de eigenschappen die een edelsteen uitstraalt. Lees in dit artikel wat een edelsteen in een ring over jou zegt.

‘Diamants are forever’ is een bekende uitspraak uit Amerikaanse campagnes en omschrijft direct het imago van deze edelsteen. Daarom zijn diamanten niet weg te denken bij liefdescadeaus, verlovingen of trouwerijen. Je kunt ook voor een andere zeldzame edelsteen gaan, zoals een smaragd, saffier of een robijn. Met de diamant zijn dit de meest waardevolle edelstenen met ieder een eigen betekenis én kracht die ze uitstralen.

Diamant

De meest voorkomende diamant is kleurloos of transparant, maar ze bestaan ook in de kleuren bruin, blauw en roze. Ze stralen doorzettingsvermogen, eerlijkheid, zuiverheid, onveranderlijkheid, overwinning en bescherming uit. Logisch dat veel partners hun relatie met een diamant willen bezegelen. Iets dat zo kostbaar is, wil je natuurlijk het liefst behouden en beschermen.

Robijn

Maar niet iedereen gaat voor een diamant. Een andere geschikte edelsteen om de liefde te bekrachtigen, is een robijn. Wat een robijn namelijk sterk symboliseert, is liefde en passie. Ze zijn vaak roze tot vuurrood en worden gezien als de moeder van alle edelstenen. Ze staan voor levenskracht, liefde, hartstocht, innerlijk vuur, geluk, spanning en levendigheid.

Saffier

Een heel bekende edelsteen, de saffier, was in de Middeleeuwen heel geliefd. Het werd destijds in ringen verwerkt om een verloving of huwelijk te bezegelen, want het zou de echtelijke trouw en vriendschap binnen de relatie versterken. De saffier heeft een zuivere blauwe kleur en straalt magie, vriendschap, trouw, eer, onsterfelijkheid, wijsheid en geloof uit.

Smaragd

Sommige partners verdienen echt iets buitengewoons. Smaragden hebben een heldere groene kleur en is een unieke steen. Vroeger stond de steen symbool voor macht, eeuwige jeugd en onsterfelijkheid. Vandaag de dag stralen ze geestelijke groei, evenwicht, herstel, eenheid, begrip en inzicht uit.

Kleursteen

Het hoeft natuurlijk geen vermogen te kosten om een passende ring aan te schaffen. Naast de edelstenen diamant, robijn, saffier en smaragd, kun je een kleursteen vinden die perfect bij jou of je partner past. Kleurstenen worden gemaakt van natuurlijke elementen, waaronder aluminium en koper. Door de opbouw van mineralen ontstaat er een kleur en ook die heeft een kracht en eigen betekenis.

Wit – puurheid, vrede, zuiverheid, overwinning, bescherming

Rood – liefde, activiteit, passie, kracht, motivatie, macht

Roze – zelfliefde, compassie, openhartigheid, vriendelijkheid, vergeving

Oranje – creativiteit, transformatie, succesvol, enthousiasme

Geel – expressief, zelfvertrouwen, doorzettingsvermogen, optimisme

Bruin – zelfbewust, aarding, nuchterheid, familiair

Groen – onsterfelijkheid, evenwicht, natuur, groei, inzicht, rijkdom

Blauw – betrouwbaarheid, vriendschap, rust, helderheid, geloof, innerlijke kracht

Paars – spiritualiteit, intuïtief, ontwakend, helderheid

Zwart – veiligheid, zekerheid, bescherming, moed

Herfstspecial ‘Leven in liefde’

De nieuwe herfstspecial ‘Leven in liefde’ staat boordevol mooie verhalen over de liefde. We interviewden bekende Nederlanders als Najib Amhali, Elle van Rijn en Mirella van Markus samen met hun partner over hun relatie, we delen liefdestips voor een betere relatie, reisden af naar Curaçao om mensen te interviewen over hun liefde voor het eiland, spraken met Herman van Veen en delen de liefdeslessen van inspirators als Esther Perel en Lonneke van Engelen.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF