fbpx

10 bijzondere edelstenen met verborgen krachten

Wie een beetje spiritueel is ingesteld, heeft meestal ook interesse in edelstenen of spirituele sieraden. Vandaag laten wij onze top 10 edelstenen zien plus welke krachten deze bezitten.

Het is geen absolute wetenschap… Gebruik ze dus ter aanvulling op medische adviezen en nooit ter vervanging. Er zijn een hoop mensen die er goed op varen. Laten we er eens induiken!

1. Agaat
Bij deze edelsteen staat bescherming centraal. Agaat zou je rust en helderheid geven en helpen bij (oor)ontstekingen. In sommige gevallen schijnt het dat bevallingen er makkelijker mee verlopen. Verder zou agaat je wilskracht en werklust vergroten, uithoudingsvermogen stimuleren en bevat deze edelsteen een intense aardse energie. Een zeer bijzondere edelsteen dus die in vele kleuren en maten voorkomt.

2. Amethist
Een edelsteen die bekend staat om het brengen van wijsheid. Je kan nog zoveel weten en kennis tot je proberen te nemen, maar wijsheid is onvervangbaar. Wijsheid komt voort uit ervaring, intuïtie en gevoel. Dit gevoel kun je versterken met amethist edelstenen. Amethist zou ook moeten helpen tegen infecties en hoofdpijn. Vrouwen schijnen de volgende voordelen van amethist te ervaren: minder pijn tijdens de menstruatie, vermindering van heimwee en verdriet en het vinden van spirituele inzichten.

3. Bergkristal
Bergkristal staat voor kracht en reiniging. Deze pure transparante steen werkt goed in combinatie met andere stenen en staat voor vitaliteit. De steen helpt bij rugklachten en spierpijn. Bergkristallen zouden helpen bij het verminderen van buikkrampen en menstruatieklachten. Veel mensen plaatsen een bergkristal in huis voor het reinigende vermogen. Deze edelsteen is uiterst geschikt om ruimtes te zuiveren van negatieve energie.

4. Hematiet
Deze licht magnetische steen is bekend onder sporters. Hematiet stenen helpen bij het vinden van fysieke en mentale balans. Deze bijzondere steen komt vaak als kraaltje terug in armbanden. Tijdens het WK voetbal waren meerdere spelers te zien die een armband met magnetiet stenen droegen tijdens de wedstrijd om de sportprestaties te stimuleren.

5. Jade

Als dit je lievelingssteen is, dan heb je geluk. Jade komt in vele kleuren en maten en is daarom perfect te matchen met elke outfit. De (meestal) groene steen staat bekend als gelukssteen. Jade helpt je met een open blik de wereld in te kijken om elke positieve kans aan te grijpen en vergroot de jeugdige levenslust. Veel vrouwen dragen een ketting met jade stenen tijdens de zwangerschap voor geluk en ter voorkoming van moodswings. De steen zou ook goed zijn voor de spijsvertering en helpt tegen maagzuur.

6. Lapis Lazuli
Deze blauwe krachtpatser kent een lange geschiedenis. Vroeger koste lapis lazuli een fortuin en was deze steen alleen voor de elite weggelegd. De oude Farao Toetanchamon was veliefd op lapis lazuli, zijn tombe lag er vol mee. De steen heeft prachtige blauw/paarse tinten en structuren met lichte vlekjes. De steen staat voor vriendschap en word daarom ook wel “vriendschapssteen” genoemd. Lapis lazuli schijnt te helpen tegen slapeloosheid en helpt meer ontspanning te geven.

7. Maansteen
Deze steen is het symbool voor vrouwelijkheid. De parelachtige glinstering zorgt voor een ongekend (subtiel) kleurenspektakel. Maansteen beschikt over bijzondere eigenschappen en versterkt je intuïtie. Maansteen is een populaire (cadeau)keuze voor zwangere vrouwen. De steen zou helpen tegen buikkrampen, menstruatieklachten en dipjes. Verder zou maansteen reizigers beschermen en emotionele beslissingen verlichten.

8. Onyx
Onyx is een veelbesproken steen, het is de steen van de waarheid. Je moet er wel klaar voor zijn. Onyx helpt je om eerlijk te zijn naar jezelf en je open te stellen naar je diepere gedachten. Deze (vaak) zwarte steen helpt je te focussen en stimuleert actie. Onder de edelstenen staat onyx bekend als een wat hardere steen die niet voor iedereen weggelegd is, als het aan ons ligt is dit onterecht! De steen kan juist ontzettend veel rust brengen en je besluitvaardigheid verbeteren.

9. Jaspis
Uit alle edelstenen is jaspis de meest diverse. Met maar liefst 15 kleuren en varianten is deze steen een kleurrijke duizendpoot. De verschillende kleuren ontstaan door de mineralen (die per locatie verschillen). De steen absorbeert over duizenden jaren tijd allerlei mineralen en komt tot unieke kleuren. Jaspis is de ideale steen voor iedereen die een boost kan gebruiken in daadkracht, weerbaarheid en zelfliefde.

10. Rozekwarts
Rozenkwarts is de steen van de liefde. Deze roze edelsteen helpt je meer liefde te geven en te ontvangen. Rozenkwarts verhoogt je creativiteit en stimuleert je fantasie. Veel dragers van rozenkwarts ervaren meer zelfliefde, minder jaloezie en meer zelfvertrouwen. Rozenkwarts stenen helpen tegen een opvliegend karakter en kunnen emoties stabileren en/of positief ombuigen.

Welke edelsteen kies jij uit?

Er worden soms wat ‘claims’ gedaan bij bepaalde edelstenen, bedenk altijd goed dat edelstenen geen wetenschappelijke onderbouwing hebben en je bij klachten dus niet alleen af moet gaan op edelstenen. Met die kennis op zak, kunnen edelstenen je misschien wel helpen bij bepaalde situaties in je leven. Baat het niet, dan schaad het niet. Er zijn genoeg mensen die er baat bij hebben.

Je kunt op veel plekken edelstenen sieraden kopen, zelf raden wij Zentana aan. Volgens de vele geverifiëerde recensies zijn de stenen 100% echt en is de kwaliteit in orde.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF