fbpx

Wat doe je met oude audio- en videocassettes? Opruimcoach Nele Colle geeft tips

De millenials onder ons kennen ze vast nog heel goed: de audio- en videocassettes. Pure nostalgie, maar ondertussen vaak niet meer dan dat. Beluisteren of bekijken doen we niet meer, want daarvoor is een speler nodig en die zijn vaak niet meer te vinden. Hoogste tijd dus om ze op te ruimen. Maar wat doe je met oude video- en audiocassettes?

Selecteren

Maak eerst een selectie van de tapes die je echt nog wil kunnen bekijken of beluisteren. Persoonlijke opnames, exclusieve cassettes of verzamelobjecten kun je overwegen te houden. Sommige tapes zijn erg gewild onder verzamelaars en ondertussen geld waard. Welke dat zijn, lees je hier. Wil je ze proberen te verkopen?

Digitaliseren

Heb je een selectie gemaakt, dan is het hoog tijd om ze te digitaliseren. De banden zijn helaas niet bestand tegen de tand des tijds. Wat kapot of vergaan is, kan niet meer hersteld worden. Wacht dus niet met het digitaliseren van je dierbare herinneringen. Digitaal blijft de kwaliteit namelijk bewaard. Digitaliseren kan via onderstaande kanalen:

Videocassettes

Audiocassettes

Geef / gooi weg

Helaas kan je met je overige video- en cassettebandjes niet meer terecht bij de kringloop. Je kan ze misschien nog weg geven voor knutselprojecten aan scholen. Anders zijn ze helaas bestemd voor de vuilnisbak.

Opruimcoach Nele Colle

Nele is Wendy’s opruimcoach. Regelmatig zal zij stukken schrijven voor wendyonline over de kunst van het opruimen. Na 12 jaar in het onderwijs, startte Nele als opruimcoach toen ze merkte dat rommel en chaos een enorme bron van onrust en stress kan zijn. En dat het niet voor iedereen even eenvoudig is om het aan te pakken. Maar een spic en span huis, daar draait het voor Nele niet om. Wél om tijd, geld, plaats en energie voor wat belangrijk is. Een bewuster en duurzamer leven dus. Nele is auteur van de bestseller JOMO en ‘Je krijgt zoveel meer JA als je NEE kan zeggen’ en ontpopte zich daarnaast tot een gemotiveerd en gepassioneerd spreker. Ze geeft inspirerende lezingen waarmee ze al een paar duizend mensen kon motiveren. Kijk op haar site voor meer informatie.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF