fbpx

Waarom yoga in de klas goed is voor je kind

Hoe oud was jij toen je voor het eerst op de yogamat stapte? En hoe zou het zijn om al op jonge leeftijd in aanraking te komen met yoga & meditatie? Om al als kind te leren dat je helemaal goed bent zoals je bent. De volwassenen die die onze blogger Lotte van Koningsveld tegenkomt in haar yogalessen of bij haar een retraite boeken om tot rust te komen, juichen het van harte toe. Veel van hen kampen met stress of burn-out klachten. En zij zijn daarin niet alleen.

Stress

Terwijl stress langzamerhand volksziekte nummer één wordt, is stilte het nieuwe goud. Een ‘life skill’ waar je de rest van je leven plezier van hebt. Dus laten we er zo vroeg mogelijk mee beginnen.  Met ‘Schoolverlichting’, een initiatief van De Nieuwe Yogaschool in Amsterdam, wordt de meerwaarde van yoga en meditatie gedeeld met zowel kinderen als leerkrachten.

Thema’s

Gedurende een periode van zes weken kom ik een half uur per week in de klas. We behandelen thema’s zoals aandacht, gevoelens, dankbaarheid en liefde. Tegelijkertijd krijgt de leerkracht handvatten om yoga en meditatie dagelijks te integreren. De leerlingen hoeven het lokaal er niet voor uit en blijven op hun plek terwijl ze aandachtig naar een klankschaaltje luisteren en stil worden. We doen oefeningen waarbij ze in een dappere krijger of stevige boom veranderen. Ik leer kinderen hun emoties te voelen, zichzelf lief te hebben en complimenten uit te delen en ontvangen.

Yoga verbindt

En ‘Schoolverlichting’ is niet het enige project. Wereldwijd experimenteren meer dan 10.000 scholen met verstilling en de resultaten zijn fantastisch. Regelmatige beoefening leidt tot meer focus, rust en zelfvertrouwen. Het vermindert stress, pestgedrag en de schoolresultaten gaan omhoog. En yoga gaat niet alleen maar over stil zijn. Yoga is verbinden, samenwerken, plezier maken en voelen dat er altijd een plek in jezelf is waar je naar toe kunt gaan.

Zeg nou zelf… Hoe hard heeft de wereld waarin we leven dit nodig!? Onze kinderen worden volwassenen die door bewust in het leven te staan een hele mooie bijdrage kunnen leveren aan de maatschappij. Los van hun eigen welzijn en geluk. Zij zijn de toekomst!

Over Lotte

Lotte van Koningsveld - Hartje Amsterdam

Ik ben Lotte van Koningsveld. Moeder van twee & founder van Hartje Yin Yoga en Hartje Amsterdam. Met mijn yoga-retreats en mantra-armbandjes wil ik jou inspireren stil te staan bij wat écht belangrijk voor je is. Om vervolgens de keuzes te leren maken die bij jou passen. En je mooiste leven te leiden.

 

 WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF