fbpx

Waarom vrije tijd gelukkig maakt

Echte aandacht. Wanneer heb je daar nog tijd voor? Veel te weinig, bleek massaal tijdens een lezing die ik gaf over stress voor een grote multinational. We zijn aanhoudend druk, het werk lijkt nooit af, de agenda en ons hoofd nooit leeg. We willen niks missen, moeten overal bij zijn, nog even dit of dat doen en het liefst aanhoudend indruk maken op mensen wiens oordeel we heel belangrijk vinden. Daardoor hebben we steeds minder tijd ‘over’ voor de mensen die dichtbij ons staan.

Drukte

Als je vooral met je werk, carrière en je snelle leven bezig bent dan is liefdevolle aandacht voor je dierbaren vaak het eerste wat je vergeet. Met als gevolg dat je steeds meer op afstand van elkaar komt te staan. Terwijl jij zo lekker hard door je leven rent, laat je de ander ongemerkt in een wolk van onrust achter. Er begint van alles te wankelen en steeds vaker word je overvallen door het gevoel te kort te schieten.

Aandacht voor elkaar

Echte aandacht voor elkaar, in combinatie met tijd voor jezelf, blijkt telkens weer dé belangrijkste voorwaarde voor blijvend geluk te zijn. Maar hoe doen we dat dan? Tijd voor jou, voor thuis, je lief, het gezin, je vrienden, familie of collega’s, zónder afleiding in de vorm van werk dat nog af moet, of allerlei ge-ping van je telefoon die steeds al je aandacht opeist. De afgelopen jaren heb ik al veel handige oplossingen voorbij horen komen, die allemaal samen te vatten zijn in één simpele (super)tip: Durf te legen.

Vrije tijd

Maak ruimte in je agenda vrij, voor jezelf en de mensen die echt belangrijk voor je zijn. “Ik wil niet dat mijn vrouw en kinderen enkel de kruimels van mij krijgen”, zei een grote opdrachtgever laatst. Daar waakte hij voor door eerst alle ‘vrije tijd’ in zijn agenda te reserveren en daarna kwam de rest pas. Ook haalde hij af en toe alle afleidingen even helemaal weg om helder te kunnen zien of hij nog wel de juiste keuzes maakte.

Door op deze manier je agenda te beheren stel je veilig dat je je aandacht aan de juiste dingen besteed. En ontdek je dat als geluk klein is, het vaak het grootst is. Je hoeft enkel maar je energie in de juiste dingen te stoppen.

Weg stress met WENDY Workshop ‘Minder stress’

Zou jij willen leren om iets relaxter in het leven te staan? WENDY ontwikkelde in samenwerking met stressdeskundige Suzan Kuijsten een online workshop ‘Minder stress’. De workshop duurt vier weken.

workshop stress

 WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF