fbpx

Waarom tegen jezelf praten goed voor je is

Kijk jij die mensen die tegen zichzelf praten altijd raar aan? Wist je dat die mensen eigenlijk best goed bezig zijn? Want tegen jezelf praten heeft juist veel voordelen. 

Je leest ze hier:

1. Het maakt je hersenen actief

Het blijkt dat als je dingen hardop tegen jezelf zegt, je hersenen dan effectiever werken. Dus als je iets aan het sorteren bent, vertel jezelf wat je aan het doen bent. Of als je iets kwijt bent en je bent aan het zoeken, zeg dan hardop wat je aan het zoeken bent. Zo werkt het ook altijd als je niet goed weet hoe je een bepaalde zin moet formuleren, zeg het hardop, dan hoor je vaak wat het beste is.

2. Het helpt je problemen oplossen

Dingen worden duidelijker als je het hardop zegt, het helpt je focussen, het prikkelt je geheugen

Als je ergens mee zit dan lucht het vaak op om dit tegen iemand te vertellen. Waarom doe je dit niet ook bij jezelf? Door hardop te vertellen wat er aan de hand is, kun je alles op een rijtje zetten. Dit helpt om naar een oplossing te zoeken.

Daarnaast helpt tegen jezelf praten om je te concentreren, afleidingen te negeren én het houdt je rustiger. In een spannende of drukke situatie, lijken dingen een stuk minder ingewikkeld. Alles wordt een stuk logischer en begrijpelijk.

3. Het helpt jezelf motiveren

En motivatie is the key! Zonder motivatie krijg je niet veel gedaan. Het komt je vast wel bekend voor. Je moet nog één stap zetten maar je krijgt jezelf niet zo ver. Door jezelf aan te moedigen en toe te spreken, krijg je echt meer gedaan.

4. Je voelt je minder alleen

Je hoort vaak dat mensen die alleen wonen of veel alleen zijn, tegen zichzelf praten. Door dit te doen voel je je misschien wat minder alleen. Als je alleen woont dan praat je soms best lang niet. En er is maar één persoon waar je tegen kan praten, dat ben jijzelf.

Dus best een berg aan voordelen toch? Geen schaamte, en vooral lekker blijven praten!WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF