fbpx

Waarom staand werken goed voor je is + WIN een Upstaa

Uit verschillende nationale onderzoeken is gebleken dat te veel zitten écht slecht voor je gezondheid is. Nederlanders zitten over het algemeen heel veel en bij kantoorbanen is er vaak geen gelegenheid om te staan. De onderstaande feiten zullen je overtuigen dat je vaker zou moeten staan tijdens het werk: 

Tijdens het zitten beweeg je nauwelijks en gebruik je je spieren maar weinig. Dit zorgt ervoor dat je lichaam suikers en vetten niet goed opneemt. Dit heeft de volgende gevolgen:

Veel zitten verhoogt de kans op diabetes.

Uit een onderzoek uit 2016 blijkt dat elk extra uurtje dat je zit, de kans op diabetes type 2 met 22% verhoogt. Het onderzoek werd gedaan onder 2.500 deelnemers van rond de 60 jaar. Ook werd er tijdens dit onderzoek vastgesteld dat er tijdens het extra uurtje zitten de kans op hart- en vaatziekten met 36% werd verhoogd.

Grotere kans op overlijden.

Mensen met een kantoorbaan zitten vaak 8 tot 11 uur. De mensen die zoveel uren zitten, hebben 15 tot 40 procent meer kans om binnen drie jaar te overlijden dan mensen die maar 4 uur per dag zitten. Dit stelt een onderzoeker van VU medisch centrum.

Veel zitten heeft invloed op ons brein.

Mensen die veel zitten hebben een groter risico om dementie te ontwikkelen. Neuropsycholoog Erik Scherder beveelt daarom aan om vaker de trap te nemen, op de fiets te stappen of te staan tijdens het werk.

Verminderde productiviteit van je werkzaamheden.

Staand vergaderen komt bij steeds meer organisaties voor. Dit is niet voor niks, want een onderzoek aan Washington University heeft onderzocht dat staand werken en vergaderen zorgt voor een verhoogde productiviteit en effectiviteit. Bij een ‘Stand-up meeting’ zou je bijvoorbeeld sneller tot een besluit komen.upstaa

WIN nu een Upstaa: dé manier om staand te werken.

Upstaa is een slimme standaard waarmee jij gemakkelijk staand kan werken. Je kan een Upstaa makkelijk op je bureau neerzetten en instellen naar jouw gewenste hoogte. Met Upstaa kan je uren gezond werken. Lijkt jou het fantastisch om dit huis of op je werk te hebben? Reageer dan onder onze Instagram of Facebook post en laat ons weten waarom jij een Upstaa wilt winnen.

 WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF