fbpx

Waarom selfcare zo belangrijk is

Om de twee weken delen wij op zondagmiddag een tip om even helemaal tot jezelf te komen. Maar waarom is selfcare zo belangrijk en op welke momenten is het goed om even de tijd voor jezelf te nemen.

Selfcare is super belangrijk in drukke tijden. Even tot jezelf komen is goed voor je mentale welzijn. Je kan op die manier goed tot rust komen om daarna weer vol positiviteit er tegenaan te gaan.

De voordelen van selfcare

Dat selfcare goed voor je is weten we inmiddels, maar wist je ook dat selfcare bijdraagt aan de verbetering van je immuunsysteem? Hierdoor houd je griep, verkoudheid, ziektes en stress op afstand. Selfcare maakt je zelfbewuster en dat kan je leven enorm verrijken, omdat je weer kiest voor wat je echt wilt in plaats van wat je denkt dat je moet.

Een ander belangrijk punt is dat je er veel zelfverzekerder van wordt. Als je op de juiste manier voor je lichaam en geest zorgt dan voel je je sterker. Daarnaast wordt je er veel gelukkiger van, omdat je luistert naar je lichaam. Wat wil ik nou echt?

Hoe doe je aan selfcare?

Selfcare kan al in de kleinste dingen zitten. En per niveau kan je aan selfcare doen. Onder andere op emotioneel, fysiek, spiritueel en sociaal vlak. Het is de kunst om naar je lichaam te luisteren wat dat nodig heeft.

Probeer om elke dag 15 minuten in te plannen om bewust bezig te zijn met selfcare. Ga een stuk wandelen, lees je mooiste boek of oefen je hobby uit. Als je dit elke dag doet ontdek je vanzelf waar jij de meeste energie van krijgt en waar je behoefte aan hebt.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF