fbpx

Waarom met een een half oog kijken geen aandacht geven is

We komen het zo makkelijk tekort, aandacht geven. En we vinden het nog flauw ook; van onszelf. En mensen die we zien hunkeren naar aandacht noemen we aandachtstrekkers. Hou toch eens op. Je hebt het nodig om aandacht te krijgen, van een ander mens. Ook jij!

Aandacht op de ander

Soms vergt het nogal wat om die aandacht ook in ontvangst te nemen; dat moet je zelf doen; daar hoef je alleen maar je aandacht bij te houden, verder niets. Dat iemand naar je luistert, naar je kijkt: je ziet voor wie jij bent. Dát is aandacht. Jij hebt het ook nodig om jouw aandacht te geven aan anderen; om je te focussen niet voortdurend of alleen op jezelf of je omgeving maar op een ánder. En om daar he-le-maal niks anders naast te doen, alleen je aandacht op die ander.

Met een half oog

Jij multitaskt natuurlijk ook en je bent er vast goed in. Maar aandacht kan je niet delen. Niet met je smartphone, Netflix of het lezen van een boek. Met een half oog werkt het niet met dat aandacht geven en krijgen. Om aandacht te geven en aandacht te krijgen moet je er even helemaal zijn, niet met een half oog, niet met één oog, maar met allebei je ogen. Maar nog liever met je hoofd en je hart. Een pauze van de rest; je focus op een ander. Helemaal.

Balans

Aandacht hebben we nodig. Allemaal. Als er geen balans is; je niet genoeg aandacht krijgt van een ander of niet genoeg aandacht geeft aan anderen krijg je stress. Die stress uit zich bij iedereen op een andere manier; fysiek of emotioneel. Ziek kan je er van worden, van een gebrek aan aandacht. En wie zit daar nou op te wachten. Dus. Multitask eens niet. Geef aandacht aan een ander. Geef een ander de kans om jou aandacht te geven. Daar worden we allemaal beter van.

Vitaliteit komt niet vanzelf, om stress hanteerbaar te maken kan je actief dingen doen en laten. Dat gaat niet vanzelf: het is een kunst! Marieke van Paassen(coach en Human Givens counseler) en Maaike de Visser (consultant en trainer bij Schouten & Nelissen) schrijven de komende tijd over díe kunst.

Meer weten over balanceren? Het spel bestellen? Check: www.balanceren-hetspel.nl Wij organiseren op verzoek workshops over balanceren.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF