fbpx

Waarom je altijd moet durven vragen

Ben jij zo iemand die niet snel hulp inroept? Kun je het altijd wel alleen af? Bekijk dan eens deze inspirerende video over het durven vragen aan anderen en wat je daarmee wint.

Amanda Palmer is een Amerikaanse muzikant. Voordat haar band The Dresden Dolls succesvol was, verdiende ze bij als levend standbeeld. Wanneer Amanda verkleed op straat stond maakte ze oogcontact met voorbijgangers. Ze merkte hoeveel van die vreemde mensen het kortstondige maar intense contact waardeerden, vertelt ze in haar populaire TED-talk.

Contact houden

Toen ze genoeg geld verdiende om alleen nog maar muziek te hoeven maken, bleef ze het contact met mensen opzoeken. Fans, in dit geval. Na optredens zochten de bandleden hen op, signeerden ze en maakten ze gezellig een praatje. Palmer begon ook met het uitnodigen van lokale straatmuzikanten: zij namen officieus het voorprogramma voor hun rekening (en konden zo extra met de pet rondgaan) en mochten zelfs meespelen tijdens de echte show.

Met de komst van social media zoals Twitter ging het nog harder, vertelt Palmer. Wanneer ze een muziekinstrument nodig hadden was er altijd wel iemand die hen uit de brand hielp. Ook sliepen de bandleden tijdens hun tour niet in hotels, maar bij mensen thuis. Ze hielden er de beste herinneringen en de warmste contacten aan over.

Overgeven aan vertrouwen

Amanda Palmer nam een resoluut besluit: ze verliet haar platenmaatschappij en besloot zich over te geven aan de goedheid van haar fans. Haar tegenprestatie: al haar muziek was voortaan gratis verkrijgbaar. Met een crowdfundingactie vroeg ze om 100.000 dollar voor het zelfstandig maken van een nieuw album. Haar fans gaven haar 1,2 miljoen.
Al deze verhalen zijn volgens Amanda Palmer het bewijs dat iedereen je altijd met alles zal helpen, zo lang je maar contact met ze maakt. Zo lang je maar je hand durft uit te reiken.

Bekijk hier de video, mét Nederlandse ondertitels:

Een leerzame levensles van een voormalig levend standbeeld.


WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF