fbpx

Waarom is Amnesia haze zo populair?

Wanneer je kennis maakt met wiet, kom je soorten namen tegen. Een soort die je niet kunt missen, is Amnesia haze. Wat is het en waar is het goed voor?

Wat maakt deze sativa dominante soort wiet zo populair? Voordat je beslist welke wiet kopen, is het de moeite waard om meer te leren. De populaire amnesia haze is een plant die zowel door smaak, effect, thc gehalte en opbrengst populair geworden is. De psychedelische high, het relaxende gevoel en de euforische high die het roken geeft, maakt dit een veel besproken strain onder wietgebruikers. Toch is door de hoge thc waarde voor beginnende rokers dit niet direct de meest toegankelijke wietsoort.

Sativa of Indica

In de regel is het zo: van sativa krijg je een opgewekte high en kun je actieve dingen blijven doen. Van een indica dominante wietsoort word je juist stoned. Wanneer je je verdiept zoals nu in de meest populaire soorten, lees dan altijd of het een indica of sativa wietsoort is. Amnesia haze behoort tot de sativa wietsoorten.

Zaden

Wietzaadjes kun je in theorie gewoon van je wietplanten halen, maar wat je wilt, is gefeminiseerde zaden voor een plant die garant staat voor een hoge opbrengst. Je wilt niet de hele kweek doorlopen om erachter te komen dat je zaadjes van mannelijke planten had.

Planten

De amnesia haze planten hebben een hoge opbrengst welke kan oplopen tot 600-700 gram per plant. Ze hebben grote toppen. Tel daar het 20-22% hoge thc gehalte bij op en je kunt heel wat dagen van deze wietsoort roken. Een nadeel van de amnesia haze cannabis strains is de lange bloeitijd. De bloeifase kan 11 weken duren. Snoeien is belangrijk om volle zon tot de onderste takken door te laten dringen. Wanneer je van deze wietplant een grote oogst wilt hebben, dan heeft de plant aandacht nodig.

Smaak en geur

De smaak en geur hebben tonen van ceder, citrus, aarde en hout in zich. De aroma’s zijn kruidig. Een cannabis ruiken en proeven heeft iets weg van een wijn tasting. Er wordt door wiet connaisseurs gesproken over het geur- en smaakpalet op eenzelfde manier als wijnliefhebbers doen. Toch zijn de effecten heel anders. De high is heel snel merkbaar en kan lang aanhouden. Deze planten roken geeft een licht psychedelische high en is mede daardoor populair onder recreatieve gebruikers. Deze wiet wordt gerookt vanwege bijvoorbeeld pijnklachten, slaapproblemen of om stress te verlagen.

Normaal of autoflower variant?

De originele amnesia haze plant heeft als nadeel de lange bloeitijd. Bovendien is het een gevoelige plant. Daartegenover staan de hoge opbrengsten en een hoog thc gehalte. Toch is het in Nederland met buitenkweek moeilijk om die opbrengst te oogsten. Want een warm klimaat hebben we sommige zomers wel, maar andere zomers niet. Tijdens de lange bloeiperiode liggen insecten en ziektes op de loer.

De nadelen van de normale amnesia haze worden weggenomen door de autoflower amnesia haze van Royal Queen Seeds Amsterdam genetics. Het klopt dat dit een variant is, maar door de periode van zaaien tot bloeitijd te verkorten, is het kweken makkelijker voor de onervaren wiet kwekers. De eerste twee weken dien je wel speciale plantenvoeding voor de groei te geven.

Haze Genetica

De exacte kruising van haze genetica is niet makkelijk ter herleiden. Deze strain is in Californië in de jaren 70 ontwikkeld. De haze strain is met meerdere rassen uit allerlei delen van de wereld veredeld. De wiet strain is in onder andere Amsterdam populair geworden. De amnesia haze zaden van de autoflower zijn bij Royal Queen Seeds een populair product. Wanneer jij de bloei van de normale variant te lang vindt duren voor je eindelijk genieten kan dan zou je dus deze autoflower kunnen proberen.

Verdiep je verder in wiet

Wanneer je interesse hebt in wiet, misschien rook je het niet eens maar vind je het kweken gewoon leuk, verdiep je er dan nog verder in. Er zijn heel veel nieuwe mogelijkheden en er komen nog altijd nieuwe soorten op de markt. Er is kennis te vinden over iedere stap; zaaien, kweken, laten drogen, verkruimelen, grinden, consumeren en meer. Ook zijn er veel producten te koop die je leven als kweker makkelijker maken.

Vind een Aantal Goede Leveranciers

Tot slot zou je een aantal favoriete leveranciers kunnen vinden voor de zaden en benodigdheden. Je zult merken dat met meer aandacht en betere spullen grote opbrengsten makkelijker te behalen zijn. Laat je niet ontmoedigen door een insectenplaag of door een ziekte in de plant, maar verdiep je verder. Wist je dat je veel insecten en ziektes buiten de deur kunt houden door simpelweg te snoeien en te ventileren? Het zijn soms simpele oplossingen die je niet verwacht.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF