fbpx

Waarom iedereen zwarte thee moet drinken

Groene thee gaat veroudering tegen, maar wist je dat zwarte thee ook heel wat voordelen heeft? Eén daarvan is dat zwarte thee botbreuken op latere leeftijd tegen kan gaan. Genoeg reden om nog een kop thee te zetten.

Om de kans op botbreuken te verkleinen, moet je wel minstens drie koppen zwarte thee drinken. Als jij net zo’n theeleut bent als wij hier op de redactie, hoeft dat geen probleem te zijn. De verbetering van de botten heeft te maken met een antioxidant dat in zwarte thee zit. Dit blijkt uit een studie van de Universiteit van West-Australië.

Minder heupfractuur

Het onderzoek vond plaats onder vrouwen met een gemiddelde leeftijd van 75 jaar en duurde maar liefst tien jaar. De deelnemers vulden vragenlijsten in over en eet- en drinkgewoontes en op basis hiervan werden ze in drie groepen ingedeeld. Degenen die minstens drie kopjes zwarte thee per dag dronken, bleken 34 procent minder risico te hebben op een ernstige breuk.

Ook hadden zij 42 procent minder risico op een heupfractuur vergeleken met leeftijdgenoten die zelden tot nooit thee dronken. Als jij dus nu een gewoonte maakt van thee drinken, heb jij een vergrote kans op een goede botstructuur. En dat scheelt een hoop ziekenhuisbezoekjes.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF