fbpx

Waarom dansen je gelukkig maakt

Afgelopen zondag was Wendy te zien in haar nieuwe programma op SBS6, Flirty Dancing. In het programma waren de koppels te zien met spectaculaire dansen, maar dansen is niet alleen leuk om naar te kijken. Wij houden er van om lekker zelf te dansen. Het maakt namelijk gelukkig… Waarom? Wij vertellen het!

Ik kan uit ervaring spreken dat dansen een hele leuke manier is om een work-out te doen. Geen uithoudingsvermogen met hardlopen en is de gym niet zo je ding? Het kan zo maar eens zijn dat je wel uren lang kunt dansen! Zo kom je toch aan die wekelijkse bewegingsnorm en doe je dit op een leuke manier. Geen tijd om naar een dansschool te gaan? Er staan ook heel veel filmpjes op YouTube waar je gemakkelijk een leuke choreo kunt meedansen. Uiteraard kun je ook gewoon zelf de muziek hard aanzetten en hier lekker op bewegen.

Endorfine

Wanneer je danst, maakt je lichaam het stofje ‘endorfine’ aan. Endorfine werkt pijnstillend en wordt dan ook automatisch aangemaakt wanneer je pijn hebt. Dus, wanneer jij erg gestresst bent helpt endorfine je ook om je weer kalm te krijgen. Wanneer je aan het dansen bent, ervaart je lichaam dit als een hele fysieke inspanning, zo maak je dus extra endorfine aan en krijg je een euforisch gevoel.

Verbinding

Ook brengt dansen, zoals je hebt kunnen zien in Flirty Dancing, mensen dichter bij elkaar. Je hoeft het dus helemaal niet alleen te doen als je dat niet fijn vindt! Mensen doen graag dingen samen en wanneer we samen zijn en iets geweldigs opleveren, verbindt dat. Net als in een relatie zijn er altijd twee mensen die aan die relatie werken en vaak zie je dat bijvoorbeeld ruzies ook weer voor verbinding zorgen, omdat je er samen sterker uit bent gekomen. Dus, ga lekker met je partner, vriend, vriendin, broer of nicht dansen, want dit versterkt 100% jullie band! Je zorgt immers nu samen voor dat euforische gevoel!

De connectie

Wat ik zelf nog enorm fijn vind aan dansen, is dat je je enorm verbonden voelt met je lichaam. Af en toe kun je de connectie met je lichaam compleet verliezen, maar het is juist zo fijn om die connectie te versterken. Met dansen ben je je namelijk bewust van al de mogelijke spieren in je lichaam die je je maar kunt bedenken en je zet ze allemaal een voor een in. Wat spierpijn achteraf, zou daarvan wel een gevolg kunnen zijn..

Dus, ben jij nou ook lekker gemotiveerd geraakt door Flirty Dancing, wacht dan niet langer want er zijn zó veel redenen om lekker te gaan dansen!WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF