fbpx

Vroeg opstaan? Zo doe je dat!

 

Dat het goed is om je dag wat eerder te beginnen, weten jullie natuurlijk al. In de vroege uurtjes ben je ontzettend productief. Toch blijft het moeilijk om ‘s ochtends vroeg op te staan. Met deze tips gaat dat je absoluut lukken!

Vroeg opstaan geeft je de tijd om na te denken voordat de drukte van de dag begint. Je kunt dan bijvoorbeeld een lijst met to-do’s en prioriteiten voor die dag maken. Het geeft je de tijd om in die stille uurtjes hard te werken, terwijl de rest van de wereld zich nog een keer omdraait. Met deze kleine aanpassingen ben jij straks elke ochtend positief en geniet je bovendien langer van je dag.

1. Drink één tot twee glazen water

Dit moet eigenlijk het eerste zijn wat je ‘s ochtends doet. Je hebt namelijk veel vocht verlopen en het is belangrijk om goed gehydrateerd te blijven, je hebt immers 7 tot 8 uur geslapen en geen water gedronken. Op deze manier komt je lichaam meteen weer op gang.

2. Maak je bed op

Zie het als een kleine stretch om mee te beginnen in de ochtend. Mensen die hun bed opmaken zijn over het algemeen georganiseerder en productiever. Daarnaast is het natuurlijk super fijn om thuis te komen wanneer je bed opgemaakt is en je er zo weer in kunt kruipen.

[ochtend] shutterstock_175927571

3. Neem tijd voor je ontbijt

Je lichaam verdient een gezond en voedzaam ontbijt. Denk hierbij aan havermout met fruit of een heerlijke groene smoothie. Op deze manier kan je lichaam rustig opstarten. Laat je mailbox nog even met rust en denk nog niet teveel aan werk of wat je die dag gaat doen. Geniet even rustig van je ontbijt en wees niet bang om een kop koffie extra te nemen.

4. Volg het nieuws

Na je ontbijtje is het tijd om je te oriënteren op de rest van de wereld. Wat is het nieuws vandaag? Staan er nog bijzondere dingen op de planning of is er net iets ergs gebeurd? Het is belangrijk om jezelf te blijven ontwikkelen. Hoe fijn is het als jij het laatste nieuws al weet terwijl de rest van de wereld nog slaapt.

5. Plan je dag

Nadat je rustig wakker bent geworden, is het tijd om om je dag in te plannen. Een deel daarvan kun je zelfs de avond van te voren al doen. Bekijk wat voor weer het is en stem daar alvast je outfit op af. Je kunt ook alvast je spullen klaarleggen of werken met vaste plekken in huis voor je sleutels en telefoon.

[ochtend] shutterstock_107457476

Hiernaast is het erg belangrijk om prioriteiten te stellen. Wat wil je die dag gaan doen? Wat is echt belangrijk? Denk ook alvast na over hoe je al je taken gaat aanpakken. Zet je to-do’s op volgorde van belangrijk naar minder belangrijk.

6. Ga naar buiten

Voordat je dan echt aan de dag begint, moet je eigenlijk nog even een kleine wandeling maken. Frisse lucht en daglicht is voor iedereen goed en dit maakt je perfecte ochtendroutine helemaal af op zo’n vroege ochtend. Als je er helemaal voor gaat, ga je voordat je aan je werk begint eerst nog een rondje hardlopen.

Wil jij je werkdag niet alleen vroeger, maar ook gelukkiger beginnen? Kijk dan hier eens.

Beeld: Shutterstock

 WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF