fbpx

Vraag & antwoord healthcoach Laura Pels: Wat kost een personal trainer?

Elke maand beantwoordt Laura Pels, healthcoach én fitnessprofessional, jouw vragen over beweging en gezondheid. Heb je een blessure, wil je weten hoe je snel je conditie kunt verbeteren of heb je vragen over het trainen van je benen, billen of buik? Stuur een mail! Deze keer beantwoordt Laura de vraag: ‘Wat kost een personal trainer?’

Ik heb een vraag naar aanleiding van je interessante artikel ‘4 tips om sneller in shape te raken’. Wat kost een gemiddelde personal trainer?

Annet

Leuke vraag, Annet! Een goede personal trainer zal op basis van een persoonlijk intake gesprek je doelstelling bepalen en je een advies op maat geven, inclusief de prijs voor een compleet traject. Meestal wordt een pakket aan sessies afgesproken met het oog op de langere termijn, bijvoorbeeld zes maanden waarin je twee keer per week traint. In Nederland varieert de prijs per 1-op-1 sessie tussen €40 en €70. Exclusievere studio’s en trainers in de grote steden werken eerder met prijzen tussen €70 en €100, met uitschieters naar onder en boven.

De prijs is afhankelijk van verschillende factoren

De prijs van een 1-op-1 personal training sessie is afhankelijk van verschillende factoren. Denk hierbij aan het aantal sessies dat je afneemt, de doelstelling die je voor ogen hebt en de ervaring van de betreffende personal trainer. Als je een pakket van 48 sessies afneemt ligt de prijs per sessie vaak lager dan wanneer je gaat voor 24 sessies. Als je 20 kilo af wilt vallen, zul je een langer traject nodig hebben dan wanneer je 2 kilo kwijt wilt. En een populaire personal trainer met jarenlange ervaring zal duurder zijn dan een startende trainer.

Duo trainingen als optie

wat kost een personal trainerVeel personal trainers bieden naast 1-op-1 trainingen ook duo trainingen aan. Bij een duo sessie volg je samen met iemand anders de trainingen. De trainer moet zijn aandacht dan wel over twee personen verdelen, maar de prijs per sessie is wel aanzienlijk lager. Soms scheelt het letterlijk de helft in prijs. Als je iemand kent die net als jij in shape wil komen met een personal trainer, dan is deze optie zeker het overwegen waard!

Bepaal eerst je doelstelling

Mijn advies is om eerst je doel zo concreet mogelijk te maken. Wat wil je precies bereiken? Een goede personal trainer is allround ontwikkeld en stelt niet alleen een optimaal trainingsprogramma voor je op, maar adviseert je ook op het gebied van voeding en rust. Die combinatie zorgt voor resultaat op de lange termijn.

Kies een trainer die bij je past

Als je doelstelling duidelijk is, ga je op zoek naar een trainer waarvan jij denkt dat hij of zij bij je past. Check de website voor succesverhalen van andere klanten en welke opleidingen een personal trainer heeft gevolgd. Plan altijd eerst een vrijblijvende afspraak in om te bepalen of je ook in ‘real life’ een klik hebt met de persoon of studio. Dat is heel belangrijk, want je investeert in een lange termijn traject waarin je intensief contact hebt met elkaar.

Veel succes!

Laura

Stel ook je vraag aan Laura!

Wil je weten of je met een bepaalde blessure kunt doortrainen? Wil je bepaalde lichaamsdelen in shape krijgen of juist aan je conditie werken, maar je wete niet hoe. Of heb je een andere prangende vraag op het gebied van gezond bewegen? Mail je vraag naar online@wendymultimedia.nl ov.v. Laura Pels en wie weet wordt binnenkort jouw vraag door haar beantwoord.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF