fbpx

Volg Hannelore Zwitserlood op weg naar de triathlon

Hannelore Zwitserlood, sidekick bij De 538 Ochtendshow van Frank Dane, is geen fitgirl maar heeft zichzelf desondanks ten doel gesteld om op 21 juni mee te doen aan een achtste triathlon. Ze wil fitter worden en wordt de komende maanden getraind door Mike, de broer van Wendy. Zal het Hannelore lukken? Kan iemand die niet slank en superfit en getraind is over krap vier maanden een achtste triathlon doen? Wij delen de vlogs van Hannelore en hopen dat dit ook jou kan inspireren! Vandaag traint Hannelore, ondanks het slechte weer, buiten op de hei, en moet ze weer hardlopen. Zal ze sporten ooit leuk gaan vinden? 

Hoe traint Mike Hannelore?

Mike: ‘Hardlopen is het zwaarste onderdeel van 1/8 triatlon voor Hannelore, vandaar dat we de trainingen nu daarop concentreren. Belangrijk bij het zwemmen, fietsen en hardlopen is dat je ook aan krachttraining gaat doen. Je spieren zijn vaak niet gewend om dit soort prestaties te leveren. Als je spieren iets meer ontwikkeld zijn dienen ze straks beter als een soort schokdempers en beschermen ze je gewrichten.

Bij de triathlon moet Hannelore ook 500 meter in open water zwemmen en 20 kilometer op de weg fietsen, daar gaan we voor trainen als het straks wat mooier weer is. Al heb ik haar wel al aangeraden om af en toe naar het zwembad te gaan om alvast wat baantjes te trekken, ook dat is een goede voorbereiding. In open water zwemmen met een pak aan is een ander level: je hebt met stromingen, golfjes, waterplanten etc en dus met weerstand te maken, daar moet je apart voor trainen. Als je begint met sporten is het belangrijk om ervoor te zorgen dat ook je materiaal in orde is. Daar liep Hannelore ook tegenaan. Als je geen goede kleding en schoenen draagt loop je al snel uit evenwicht, waardoor je een grotere kans op blessures hebt. In de gespecialiseerde sportwinkel kunnen ze je daar goed over voorlichten. Goede loopschoenen zijn het allerbelangrijkste. Ze hoeven geen honderden euro’s te kosten, maar lopen op slechte schoenen vergroot echt de kans op blessures.’

Lees ook:

Volg Hannelore Zwitserlood op weg naar de triatlon

Volg Hannelore Zwitserlood op weg naar de triathlonWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF