fbpx

Voldoening uit je werk halen doe je zo!

Je hebt eindelijk het punt bereikt waarop je niet meer verlangt naar meer, maar je bent tevreden met wat het is. Voldaan. Natuurlijk wil je op een gegeven moment weer groeien, maar soms is het ook fijn om ergens tevreden mee te zijn. Vooral met je werk kan het lastig gaan. Om jullie op weg te helpen hebben we wat tips opgeschreven. Benieuwd? Lees dan snel verder.

Maak het gezellig met je collega’s

Mensen willen graag ergens bijhoren, dat zit in ons systeem. Naast dat het een oerinstinct is om met mensen om te gaan, zit je ook nog eens 8 uur per dag met je collega’s opgescheept! Dus het kan echt geen kwaad om een band op te bouwen met je collega’s. De voordelen daarvan zijn ook groot: jullie kunnen elkaar helpen of je kunt even jezelf afleiden en een praatje maken. Uiteindelijk heb je er alleen maar profijt van! En wie weet krijg jij zo wel sneller die promotie!

Probeer ook de kleine dingen te waarderen

Er komen vaak momenten voorbij waar je dan opeens heel dankbaar voor bent, bijvoorbeeld als de zon opeens begint te schijnen, of je hebt net iets super lekkers gegeten. Probeer dat ook eens te creëren op je werk. Schoon bijvoorbeeld je mailbox volledig op, ruim je bureau(blad) eens op, help je collega met een taak, haal heerlijk ruikende bloemen of koop een nieuwe fancy pen. Onbewust geniet je van deze kleine dingen. Probeer er dan bij stil te staan, laat het even bezinken en ga dan weer aan het werk!

Werk

Kies voor jezelf!

Heb je een vervelend onderbuikgevoel dat deze baan het toch niet helemaal is voor jou? Kies voor jezelf! Ga na of je dit wel echt leuk werk vindt. Haal je alles eruit wat erin zit? Uiteindelijk ben jij de enige die iets kunt veranderen. Je hoeft niet meteen te stoppen als je erachter komt dat dit niet iets voor jou is, maar je kunt wel als enige actie ondernemen! Jouw werkhouding gaat er alleen maar op achteruit als je voelt dat je niet in de juiste werksfeer zit.

werk

Haal jij al voldoening uit je werk? Misschien is het dan tijd voor een nieuwe uitdaging

Wie groeit, die bloeit! Weet je van binnen dat je eigenlijk niets meer bijleert, maar blijft het wel vertrouwd en goed voelen? Soms is het de moeite waard om jezelf uit te dagen, je treedt dan buiten je eigen ‘comfort zone’ en dat kan eng zijn. Als je daar de behoefte voor voelt, kan het juist bevredigend zijn om een sprong in het diepe te wagen!

Blogtip: Deze 5 tips zorgen voor veel plezier op jouw werk!

 WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF