fbpx

Voeding met Viv: eetdagboek van Renate Gerschtanowitz

Renate GerschtanowitzOm de week praat Vivian Reijs met een bekende Nederlandse vrouw over haar voedingsstijl. Deze week is dat Renate Gerschtanowitz (37), presentatrice bij Shownieuws en ambassadeur voor UNICEF. Voor Sapph heeft ze dit jaar haar eigen beach-, lingerie-, en loungewear-collectie ontworpen. Samen met haar man Winston Gerschtanowitz heeft ze twee zoontjes: Julian en Benjamin.

Altijd in de koelkast

‘Komkommer en paprika voor de kinderen, en hummus.’

Van huis uit

‘Aardappelen, vlees en groenten. We moesten alles eten en zodoende lust ik eigenlijk alles nu. Af en toe kreeg mijn moeder trek in rijstepap en dan kookte ze een grote pan. Het was één van de weinige dingen die ik echt niet lustte, maar nu kan ik het prima eten.’

Boodschappen

‘Is een mengeling van de natuurwinkel en de normale supermarkt. Vlees haal ik bij de biologische boerderij. Dat proef je en vind ik ook een prettiger idee. Op zaterdagochtend halen we lekkere dingen en dan lunchen we lekker met z’n allen.’

Koken

‘Niet mijn hobby, maar ik wil wel lekker eten en ik kan gelukkig goed improviseren in de keuken. Het gezin maak ik het gelukkigst met suddervlees en lekkere jus. Ook een kippetje uit de oven eten we graag. Mijn oudste is een echte lekkerbek en de jongste iets kieskeuriger, maar uiteindelijk zijn het allebei goede eters.’

In de ‘broodtrommel’

‘Spelt-desembrood van de natuurwinkel, want mijn kinderen gaan niet zo goed op tarwe. Als ze “gewoon” brood eten, dan eten ze er ook meteen vijf eer het een beetje vult.’

Eetpatroon

‘Gezond, met mate, en genieten van wat je eet. Ik leef niet alleen maar op quinoa en groentesappen. Stom, vervelend en complete onzin. Ik vind af en toe echt dat we een beetje doorslaan in de superfoods en wat we allemaal niet meer “mogen” eten. Het wordt een soort food-snobisme. Ik vind dat wat je eet goed moet zijn, en als het kan met zo min mogelijk tussenstappen.’

Diëten

‘Ik eet alles maar met mate; nooit de hele zak, fles, of meteen vijf bitterballen. Ik vind eten veel te gezellig om er altijd maar op te moeten letten. Gezond verstand en een beetje in balans blijven, dan kom je een heel eind.’

Koolhydraten

‘Die eet ik ook. Ik sport, ik werk en ik heb twee kinderen die ik gezond wil laten eten: wel altijd volkoren producten en niet de hele dag door.’

Ontbijt

‘Het liefst een eitje. Gekookt of geroerd met crackers en hummus erbij.’

Sporten

‘Ik doe drie keer in de week aan krachttraining om gezond te blijven en om mij fit te voelen.

Million dollar-tip

‘Met de restanten groenten in de groentela aan het einde van de week een lekker soepje maken!’

Niet lekker

‘Orgaanvlees en witte sauzen!’

Gezonde snack

‘Gekookt eitje met zout of een handje noten.’

Guilty pleasure van Renate Gerschtanowitz

‘Paprika ribbelchips, en dan het liefst met een koud glas melk.’

Vivonline is een gezondheidsplatform opgericht door presentatrice Vivian Reijs. Vivian is daarnaast orthomoluculaire voedings- en gewichtscoach en wil door middel van haar health platform mensen inspireren en helpen om gezonder te leven en te eten. Voor Wendy Online interviewt ze om de week een persoon over zijn/haar levensstijl. Bekijk hier haar eerdere blogs.

 WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF