fbpx

Vitamine W en de 6 leukste plekjes op de Wadden

Een vakantie naar de Waddeneilanden is misschien wel de snelste manier om een vakantiegevoel te krijgen. En de gezondste, want nergens is de lucht zo schoon als op de Wadden. Wij geven je het lijstje met ‘die’ speciale vitamine W en de 6 leukste plekjes op de Wadden.

1. Weer of geen weer

Op de wadden ben je lekker vaak buiten en beweeg je dus veel. En dat is gezond!

2. Meer zonuren

De eilanden hebben meer zonuren dan het vasteland en boven de Wadden hangt de schoonste lucht met de minste fijnstof.

zonuren

3. De zeelucht

De dokter zei het vroeger al: zeelucht is goed voor je! De moleculen in zeelucht helpen onder andere om zuurstof in ons lichaam op te nemen. En ja, die zeelucht komt op de Wadden van alle kanten.

4. Een levendig gevoel

Een duik in zee activeert de koude-sensoren in ons lichaam en dat geeft een levendig gevoel. En zeewater is ook nog eens goed voor onze huid!

Tip: als je thuis blijft, creëer je eigen zeewater dan in huis. Trek je schoenen aan, loop naar een gezondheidswinkeltje en vraag om pure dode zeezout. Zeezout is zich rijk aan zeer unieke mineralen en sporenelementen. Plan je eigen rustmomentje in door het zout in bad of in een voetenbad te doen. Ontspan je lichaam en alle afvalstoffen zullen je lichaam verlaten.

Zout

5. Ontspannend

Weleens goed naar het ruisen van de zee geluisterd? Inderdaad: dat is heel ontspannend en vermindert stress.

Puur recept van het WAD

Het is een van de weinige planten die zout én zoet water verdragen, en daardoor groeit het ook op de Wadden: ZEEKRAAL. Neem een hap van dit zilte geschubde plantje en je proeft de Noordzee. Fijn: zeekraal bevat veel natrium, kalium, jodium en magnesium, een heleboel B-vitaminen en vitamine A en C.

Tip: roerbak zeekraal met zalm, knoflook en wat zwarte peper, en sprenkel er wat citroensap over. Laat zout achterwegen, daar heeft de zee al voor gezorgd.

zeekraal

De 6 leukste plekjes op de Wadden

Pak tijdens je bezoek aan de Wadden eens een yogaklasje mee, ga naar de sauna of haak aan bij een georganiseerde strandwandeling. Want wellness op de Wadden is natuurlijk de ultieme win-winsituatie!

1. Bij Jef in Den Hoorn Texel

Verwen jezelf met een diner en overnachting bij ‘Bij Jef.’ Het kost wat, maar dan eer je wel bij een heus sterrenrestaurant. Om vervolgens je dag te beginnen met een perfect sterrenontbijt mét champagne.

champagne ontbijt

2. Badhotel Bruin

Bij ‘Badhotel Bruin’ op Vlieland is het lastig kiezen. Ga je voor het restaurant, met verse en gezonde maaltijden? Of voor de volledige ervaring, inclusief spa en sauna, en een overnachting in een van de gezellige kamers?

Leuk weetje: het hotel is het oudste van het eiland. Vraag je een Vlieland naar ‘het hotel van Vlieland’, dan sturen ze je naar Bruin!

3. Uitwaaien vanaf de rug van een paard

Echt uitwaaien doe je natuurlijk vanaf de rug van een paard. En gelukkig kun je op de Waddeneilanden paardrijden. Op Schiermonnikoog doe je dit bijvoorbeeld met de dieren van Boerderij Florida. Uiteraard over het strand, maar ook door de prachtige polder.

paardrijden

4. Westcord Hotel Seeduyn op Vlieland

‘WellCome Wellness’ in dit hotel is wat je noemt, een ervaring! Het hotel ligt aan het strand en je kunt er terecht voor facials, pakkings, massages, peeling en nog veel meer.

5. Wandelen met De Milieujutter

Wandelen én de natuur een handje helpen, dat voelt dubbel goed. Wander daarom op Terschelling een keer mee met De Milieujutter en ruim rommel op die je op het strand vindt. Opgeven kan via de website!

6. Yoga in het water

‘Vlieland Yoga’ organiseert SUP-yoga-tochten: yoga in de Waddenzee, op een surfplank. Gedurende twee uur trek je op een heel ontspannen manier langs het eiland. Een ontspannende uitdaging!

surfboard yoga

Wist je dat spirulina een blauw-groene zoutwateralg is? En dat het ongelooflijk goed voor je is? Geef je gezondheid een extra boost met deze natuurlijke algen!

 

 WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF