fbpx

Vijf tips voor meer beweging van Mark Tuitert

Voormalig schaatskampioen Mark Tuitert probeert met zijn wekelijkse blogs WENDY lezeressen in beweging te krijgen en gezonder te laten leven, met zijn eigen tips & tricks. Wil jij net zo fit worden als Mark? Lees dan snel verder!

‘De gluteus maximus! Oftewel: je billen is je grootste spiergroep in je lichaam maar dat betekent niet dat je er vooral op moet zitten. Sterker: hoe gespierder je kont is: hoe fitter je bent.  Maar met steeds meer zittende beroepen in onze economie wordt het lastig om actief te blijven.

Je moet minstens 30 minuten per dag bewegen om te zorgen dat je beetje fit blijft. Dat halfuurtje extra bewegen hoeft trouwens niet perse aaneengesloten zijn. Meer beweging in je dagelijkse schema brengen vraagt om een beetje creativiteit. Maak er een ‘sport’ van overal extra beweging in te zien. Naast de voor de hand liggende tips zoals de trap in plaats van de lift en de fiets in plaats van de auto te nemen zijn er genoeg manieren om te zorgen dat je stiekem meer beweging krijgt!

1. Haal koffie voor je collega’s en jezelf en mail/app minder!

Als je ‘s ochtends op kantoor achter je desk ploft en tot de lunch eigenlijk niet van je plek komt is dat een gemiste kans. Doe jezelf en je collega’s een plezier er regel de koffie! Ga ook geen mailtjes en appjes sturen naar collega’s in hetzelfde gebouw of op dezelfde afdeling als je dat ook even mondeling kunt doen.

2. Kantoorgym!

Terwijl je naar je computerschermpje zit te turen: knijp je billen eens samen, houd dat 5 tot 10 seconden vast en ontspan dan weer. Een bureaustoel op wieltjes is ook geweldig voor kantoorgym. Rij je stoel een stukje naar achter en grijp de tafel vast met uitgestrekte armen. Til je benen op en trek jezelf naar het bureau en weer terug. Negeer de blikken van je collega’s.

3. Ga lopen met de lunchpauze

Gewoon even naar buiten en je bloedsomloop weer op gang brengen. Alleen of met collega’s. Met collega’s loop je ongemerkt meer aangezien je onderweg toch de laatste roddels aan het doornemen bent.

4. Loop tijdens het telefoneren

Waar je ook bent: zodra je aan het bellen gaat: loop! Werk alleen niet je huisgenoten of collega’s op hun zenuwen door als een gek heen en weer te gaan lopen!

5. Koop een stappenteller en een paar extra!

Voor niet meer dan 2 euro per stuk koop je een stappenteller. Geef er een paar aan je directe omgeving en ga de onderlinge competitie aan. Gemiddeld doe je 6.000 stappen per dag, voor een gezond leven zouden dat er 10.000 per dag moeten zijn!

Ik kan je nog eindeloos veel meer tips geven. Ga los met alle mogelijke sporten op de WI Fit, ren heen en weer door de straat met twee volle kliko’s achter je aan, zet een luisterboek op je Iphone terwijl je je huis opruimt…  koop een hond… Kortom: Alles is goed als je het maar doet! Succes!’

 WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF