fbpx

5 tips voor een gelukkige relatie

Het is niet vanzelfsprekend dat je gelukkig bent in je relatie, maar natuurlijk wil je dat wel. Daarom geven we vijf tips voor een gelukkige relatie. Want eigenlijk is het helemaal niet zo moeilijk allemaal!

1. Een gelukkige relatie begint met communicatie

Hebben jullie een keer een discussie? Blijf dan rustig en houdt de communicatie prettig. Houd het tijdens een discussie bij jezelf, en zeg niet steeds ‘Jij doet nooit…’ en ‘Jij doet altijd…’. Om een ruzie op te lossen, moet je goed blijven communiceren. Luister eens goed naar wat hij te zeggen heeft en probeer hem ook te begrijpen, dan komen jullie er vast samen uit. Beloof ook geen dingen die je niet kunt waarmaken. Dit lost de discussie misschien voor even op, maar later zal dit weer terugkomen.

2. Niet altijd gelijk hebben

Je moet je ego los durven laten. Gelijk hebben is niet het belangrijkst dat er is. Je partner zal het waarderen als het er niet altijd om draait wie er gelijk heeft. Het lijkt misschien nuttig om altijd gelijk te hebben, maar eigenlijk jaagt dit mensen bij jou weg. Ook al heb je gelijk, houd dit soms even voor je en sta er boven.

3. Vrijheid

In een gelukkige relatie moet je elkaar vrijheid geven. Als je niet bereid bent om je partner vrijheid te geven, dan leef je in angst en niet vanuit de liefde. Als je elkaar de ruimte geeft dan houdt dat in dat je de ander vrij laat om zich te ontwikkelen. Het betekent dat je de ander vertrouwt, en zo hoort het te zijn in een relatie.

4. Kleine dingen maken groot verschil

Kleine gebaren naar je partner kunnen enorm veel betekenen. Haal wat te drinken, maak het eten klaar, geef een simpele massage, geef spontaan een knuffel of zeg iets liefs. Er zijn zoveel kleine dingetjes die je kunt doen voor waardering. Het is totaal niet moeilijk om deze kleine dingen uit te voeren. Begin er vandaag zelfs mee!

5. Blijf spelen

Heb plezier samen. Probeer het leven leuk te maken en te houden. Er komt een tijd dat het samen zijn niet meer vanzelfsprekend is, dus maak er nu wat van. Lach, doe gek, kietel elkaar, doe een hardloopwedstrijd, speel met water. Samen plezier hebben is zo belangrijk in een gelukkige relatie, doe dit dan ook!

Lees ook ‘Positiviteit houdt je relaties goed’WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF