fbpx

Klein gebaar, groot effect: 7 kleine lieve gebaren voor een ander

Soms vergeten we dat een klein gebaar naar een ander zo makkelijk is…. Het kost je misschien maar een paar minuutjes, terwijl de ander er een fijn en warm gevoel aan over houdt. Je denkt natuurlijk dat de ander heus wel weet dat je om hem of haar geeft. Waarschijnlijk weten ze dat ook, maar hoe leuk en lief is het om het ook gewoon uit te spreken? Probeer eens, als je de behoefte voelt, iets kleins te doen voor een ander. Niet alleen de ander wordt er blij van, jij ook!

1. Luister

Als iemand een luisterend oor nodig heeft, geef die dan. Je hoeft niet meteen met oplossingen te komen, het luisteren alleen al kan helpen. Stel vragen, maar ga er niet op door. Kijk hoe ver de ander dingen aan jou wilt vertellen.

2. Schrijf een klein briefje

Dit briefje kan grappig of lief zijn en is een klein, maar ook speciaal gebaar. Je doet net even iets anders dan dat je altijd doet en de ontvanger zal hier for sure blij mee zijn! En je zult merken dat dit ook jou een positief gevoel geeft.

3. Knuffel

Voel je op een moment een warm, trots, of liefdevol gevoel vanbinnen voor een ander? Geef hem of haar dan een knuffel. Je hoeft je nergens voor te schamen… Echt niet!

4. Geschenkje

Hoe leuk vind je het zelf als iemand onverwachts een klein cadeautje aan je geeft? Het is namelijk een blijk van waardering. Diegene dacht aan jou bij het kleinigheidje en vond dat jij het moest hebben. Zo werkt het ook als jij een cadeautje meeneemt voor iemand. Het geschenk hoeft niet eens groot te zijn, een zelf geplukte bloem, een koekje van de bakker, een geluksmuntje. Kijk wat bij de ontvanger past!

5. Liedjes

Zit je gezellig met je naaste op de bank of zijn jullie samen? Zet een lief nummer op en zing met de tekst mee. Een soort moderne serenade, als het een meezinger is kunnen jullie samen even lekker keihard zingen. We weten allemaal hoe lekker het voelt om keihard mee te blèren op een heerlijke plaat!

6. Schiet te hulp

Als je weet dat iemand het zwaar of druk heeft, steek dan een hart onder de riem door hem of haar te bellen. Je kunt jouw hulp aanbieden, of zeggen hoe knap je het vindt hoe hij of zij het allemaal aanpakt. Een beetje positiviteit en aanmoediging is vaak al genoeg!

7. WhatsApp

Tegenwoordig zitten we constant op ons mobieltje. Misschien zit je zelfs vaker op je mobiel dan dat je met iemand praat in real life. Stuur daarom een appje naar iemand die je niet vaak ziet (of wel natuurlijk) met daarin een lief berichtje. Dit is het meest simpele gebaar en kan ook nog eens een grote impact hebben op de ander!WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF