fbpx

Verras je vader met een speciaal Broodje Vegeman voor Vaderdag

Freddy Tratlehner, beter bekend als Vjeze Fur, en Stegeman lanceren voor vaderdag hét Broodje Vegeman. Een rijkelijk belegd broodje met Stegeman’s vegetarisch broodbeleg Kerrie, eieren, avomecajo, mayomenaise en paprikapoeder. Een delicatesse waarmee je jouw vader aankomende zondag lekker kunt verwennen, maar die ook elke vader – keukenheld of niet – binnen no-time op tafel zet.

Dit heb je nodig voor het Broodje Vegeman

  • Stegeman vegetarisch broodbeleg kerrie
  • Broodje
  • 2 eieren
  • Paprika poeier, ongeveer 1 eetlepeltje
  • Zout
  • Peper
  • 1 avomecajo
  • Een paar klodders mayomenaise

Kook water en als t kookt doe dan de eieren er 5 minuten in. Haal ze er dan uit en doe ze in koud water. Snijd je broodje door de helft, doe er een paar flinke klodders mayomenaise op. Doe het kerriesmaak beleg er op. Snijd de avomecajo door de helft en haal de pit er uit. Snijd de avomecajo in terwijl ie nog in de schil zit en lepel em dan uit. Doe de avomecajo op t broodje. Pel de eieren en snijd em door 4-en en doe em op t broodje. Doe er wat zout en peper op en wat paprika poeder. Succes met je tengels niet vies krijgen.

De liefde van de man gaat immers door de maag

En dat gaat anno 2021 allang niet meer over een stukje vlees. De papa’s van nu eten minder vlees. Een mooie ontwikkeling vinden Stegeman en Vjeze Fur, gezien de impact die onze vleesconsumptie heeft op het klimaat. Het mag wel een onsje minder. Vjeze Fur: “Minder vlees eten is belangrijk. Niemand is verplicht om dat te doen, maar het is bijvoorbeeld een goede manier om de opwarming van de aarde tegen te gaan. Als we dan toch een mooie én gezonde wereld voor onze kinderen willen achterlaten, dan is dat een belangrijke stap”. Je hoeft geen sterren chef te zijn om het ‘Broodje Vegeman’ te maken. “Een beetje minder vlees eten hoeft echt niet minder lekker te zijn, zo lang je er maar een beetje liefde en de juiste ingrediënten bij gebruikt”, aldus Vjeze Fur. Dit broodje is ideaal om je vader mee te verwennen dit weekend, óf juist om indruk mee te maken op je kinderen.

Kijk voor de video van dit recept op zondag 20 juni naar Vjeze Fur op Instagram!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Stegeman (@stegeman_nl)

Ontdek meer van onze heerlijke recepten!WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF