fbpx

Verbeter je leefstijl met deze tips van Wendy-expert Kelby

Het is deze week leefstijlweek bij Wendyonline, en daarom plaatsen wij elke dag artikelen op het gebied van leefstijl. Onze Wendy-expert Kelby Jongen geeft je vandaag 10 tips die helpen bij het verbeteren van je leefstijl. En het is helemaal niet zo moeilijk als je denkt. 

Je leefstijl heeft veel invloed op je eigen gezondheid. Denk bijvoorbeeld aan het bekende gezegde ‘je bent wat je eet’. Maar een goede gezondheid krijg je niet alleen door gezond te eten. Het zit in zoveel meer. Kelby Jongen schreef in onze nieuwste special de beste tips die jou gaan helpen om je leefstijl te verbeteren.

1. Kleine stapjes

Begin met het stellen van kleine subdoelen, zodat je wekelijks je succes kunt vieren. Vieren van successen betekent makkelijker volhouden en geeft zelfvertrouwen dat het jou blijvend gaat lukken.

2. Creatief bewegen

Beweeg zo veel als jij kunt en wees creatief. Wandel minimaal 30 minuten per dag, maar probeer ook zo veel mogelijk beweging op te zoeken. Print op een andere printer, zodat je moet lopen, parkeer de auto een straat verderop, sta op en wandel als je gaat bellen et cetera.

3. Hartslag

Doe minimaal 15 minuten per week een work-out waarbij je je hartslag omhoogbrengt en je spieren aan het werk zet. Er kleven zowel op de korte als lange termijn zo veel voordelen aan sporten.

4. Slaappatroon

Creëer een goed slaappatroon, zodat je ook echt uitrust. Neem voordat je naar bed gaat de tijd voor de verzorging van je lichaam. Gebruik minimaal 45 minuten voordat je naar bed gaat geen schermen meer en dim de lichten, zodat het brein weet dat het slapen gaat beginnen.

5. Stress

Vermijd langdurige stress. Beïnvloed de zaken die jij kunt beïnvloeden, zodat je er rust van krijgt en parkeer de zaken waar je niets mee kunt. Niet altijd makkelijk, maar coach jezelf hierin door vooruit te kijken en te denken in mogelijkheden en oplossingen.

6. Vocht

Houd je vochthuishouding op pijl door dagelijks minimaal twee liter water te drinken. Probeer zo min mogelijk kilocalorieën tot je te nemen via vocht. Minimaliseer cafeïne en alcohol. Heb je genoeg van water? Voeg er dan wat fruit aan toe, of limoen of citroen.

7. Voeding

Eet zo puur en vers mogelijk en bereid zo min mogelijk uit pakjes en zakjes. Experimenteer met groenten en kruiden. Wok eens wat vaker met verschillende soorten vis/vlees/vega en groenten. Simpel, snel en gezond. Maak ook eens een uitje naar de groenteboer en laat je inspireren door de geuren en kleuren van verschillende soorten groenten en fruit.

8. Puur

Ontdek een voedingspatroon dat bij jou past en stop met lijnen en diëten! Iedereen weet dat dit alleen werkt voor de korte duur. Als het voor jou werkt om zes keer per dag kleine porties te eten, doe dit dan. Werkt het voor jou om drie keer grotere maaltijden te eten, doe dat dan. Ieder lichaam is anders en reageert ook anders op voeding. Zoek een coach die je hierbij kan helpen.

9. Ontspanning

Plan een aantal keer per week een moment van ontspanning in voor jezelf. Zoals in bad gaan, een wandeling maken, mediteren, op een bankje in de natuur zitten et cetera. Kies iets waarmee jij volledig tot rust komt en je gedachten kunt uitzetten. Laat je telefoon uit (of thuis), zodat je niet gestoord kunt worden.

10. Geluk

Coach jezelf dagelijks door jezelf af te vragen of je met de juiste dingen bezig bent: voel ik me happy? Kan ik zaken anders doen? Heb ik de juiste personen om me heen? Bepaal je doelen en je grenzen. Dan is het makkelijker om nee te zeggen tegen dingen of mensen die jou niet verder helpen.

Lees ook deze artikelen met het thema leefstijl:

Hoe fit ben jij? Doe nu de test!

Wendy in gesprek met: Astrid hield long covid over aan corona: ‘Ik merk dat gezond leven me goed helpt’

Wendy in gesprek met Bobby van der Boor van Calex die meedoet aan de Amstel Gold Race

Neem een abonnement op de Wendy-specials
Nu voor € 17,50 + 2 x zonneproduct van IK Skin Perfection t.w.v. € 71,50
De Wendy-specials verschijnen vier keer per jaar, in elk seizoen 1. Wil jij ook geen nummer meer missen? Neem dan nu een jaarabonnement en ontvang 4 x de Wendy-special plus 2 zonneproducten van IK Skin Perfection t.w.v. 71,50. Je ontvangt de de Mineral SPF 30 (€ 29,90) en de Sun SPF 50 (€ 41,90) van het mooie merk IKSkin Perfection. Deze krachtige, hydraterende zonnecrèmes beschermen je deze zomer optimaal tegen de zon en zijn bovendien natuurlijk en ontwikkeld in harmonie met de natuur!
Deze actie geldt zolang de voorraad strekt, dus wees er snel bij. Ga naar wendyonline.nl/abonnementen
Wendy Promo artikelIK Verbeter je leefstijl met deze tips van Wendy-expert Kelby


WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF