fbpx

Verantwoord zonnen: dit moet je weten

Wat heerlijk is het toch, al die zonnige dagen. Fijn een dagje naar het strand, een drankje doen op een terras of een BBQ houden in de tuin. Maar eh, vergeet je niet om je goed in te smeren tegen de zon?

Het is hartstikke genieten wanneer de zon schijnt, maar er moet ook heel voorzichtig mee omgegaan worden.

Verantwoord van de zon genieten

Tussen 12 en 15 uur is de zon het schadelijkst. Daarom is het verstandiger om niet vol in de zon te gaan zitten tijdens deze uren. Je wist het vast al, maar we willen het toch nog even benadrukken. Dus zoek een plekje in de schaduw of kruip onder een parasol. Borlind SPF Verantwoord zonnen: dit moet je wetenGebruik daarnaast altijd een créme met SPF factor. Het liefst een natuurlijke variant, je huid wordt dan optimaal verzorgd, omdat er geen giftige stoffen inzitten.

SPF

Een crème met een Sun protection Factor (afgekort SPF) is nodig wanneer je je lichaam blootstelt aan de zon. Dit doe je om roodheid, blaren, droge plekken en rimpels tegen te gaan. Zonlicht bestaat uit UVA en UVB-straling, van dat laatste krijg je het bruine kleurtje. SPF beschermt alleen tegen de UVB-straling, maar UVA is ook schadelijk. Pas daarom altijd op met de zon. Hoe hoger de SPF factor, hoe meer je beschermd bent tegen de UVB-straling. Met 15 SPF ben je laag beschermd (93,3%) en vanaf 30 SPF ben je wat beter beschermd tegen de straling.

Tip: Vergeet als je je gezicht insmeert, niet om de huid rond je ogen ook voorzichtig in te smeren met een gezichtszonnecrème. Zo krijg je minder snel kraaienpootjes!

Smeren maar!

Smeer je een half uur voordat je in de zon gaat in met een dikke laag anti-zonnebrand. Mocht je zuinig smeren dan smeer je eigenlijk met een lagere beschermingsfactor dan er op de verpakking aangegeven wordt. Breng elke 2 uur opnieuw een dikke laag crème aan , één keer smeren is niet genoeg. Ook wanneer er gezwommen, gezweet of afgedroogd is, geldt opnieuw: smeren, smeren, smeren.

Vitamine D

Gelukkig is de zon niet alleen maar slecht voor ons. Vitamine D is namelijk heel goed voor je en in de winter hebben we dan ook vaak een tekort door het weinige zonlicht.

Vitamine D is goed voor sterke botten, tanden én speelt een belangrijke rol bij het in stand houden van je weerstand. Je lichaam kan op verschillende manieren vitamine D opnemen. En het mooie: als je in de zon bent, doet je lichaam dit automatisch. Een kwartiertje (ingesmeerd) in de zon kan al voldoende zijn, daar hoef je zeker niet voor te bakken. Sterker nog, het lichaam maakt daarna niet extra vitamine D aan, omdat dit niet eindeloos verkregen kan worden.

Natuurlijke manier van zonnen

Je huid beschermen en ook nog eens lief zijn voor jouw huid? Dan kun je het allerbeste natuurlijke zonneproducten gebruiken. Een natuurlijk zonneproduct zorgt ervoor dat je optimaal kunt genieten van de zon en het is óók nog eens goed voor de huid.

Een goed voorbeeld van zo’n natuurlijk zonneproduct is de anti-zonnebrandlijn van Annemarie Börlind. Deze hebben huidvriendelijke zonnefilters en een extract van de kombu zeewier, die samen zonnebrand helpen voorkomen. Het duindoorncomplex – beschermt en verzorgt de huid – en vitamine E zorgen voor gezonde celactiviteit.

Verantwoord zonnen: dit moet je weten

Ook heeft Annemarie Börlind fijne aftersun producten die de huid na het zonnen goed verzorgen. Want hoe lekker het ook is om de zon op je huid te voelen, de zon droogt je huid ook snel uit… Anti-zonnebrandproducten houden je vochtbalans op peil, maar vergeet na het zonnen niet te smeren met aftersun.

3 belangrijke functies van aftersun:

  • Allereerst natuurlijk dat heerlijk verkoelende effect! Beste moment om aftersun aan te brengen? Na het douchen.
  • Het heeft een hydraterende functie en brengt de vochtbalans  van je huid weer op peil
  • Bonus: aftersun zorgt ervoor dat je je bruine kleurtje langer behoudt

Heb je ’s avonds nog een etentje of een feestje? Dan heeft Annemarie Börlind een glinsterende body olie om je huid een subtiele glans te geven. Komt je bruine teint nog mooier uit!

Bron: Annemarie Bölind, KNMI, KWF | Beeld: Annemarie BörlindWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF