fbpx

Vecht jezelf fit: 4 redenen waarom BODYCOMBAT werkt

Laura Pels is healthcoach, personal trainer én een echte fitnessprofessional. Ze geeft op WENDY online tips over gezondheid en in vorm blijven. Deze keer: 4 redenen waarom BODYCOMBAT werkt?

Boksers en andere vechtsporters bewijzen dat je door stoten en kicks fitter en sterker wordt. BODYCOMBAT is een op martial arts gebaseerde workout die voor super goede resultaten zorgt én heel toegankelijk is als je nog nooit aan vechtsport hebt gedaan. Het is een energieke non-contact workout, geïnspireerd op karate, taekwondo, boksen, muay thai, capoeira en kung fu. In dit artikel lees je 4 redenen waarom BODYCOMBAT werkt.

1. BODYCOMBAT is een calorie killer

Als je voor het eerst deelneemt aan BODYCOMBAT kom je er snel achter dat het een echte calorie verslinder is. Onderzoek toont aan dat je tijdens een BODYCOMBAT workout van 55 minuten gemiddeld 737(!) calorieën verbruikt. Uiteraard is dit een gemiddelde: het calorieverbruik is onder andere afhankelijk van leeftijd, geslacht, gewicht, inzet etc. Hetzelfde onderzoek wijst uit dat tijdens de les je gemiddelde hartslag 155 slagen per minuut is. Je verbetert je uithoudingsvermogen dus aanzienlijk als je regelmatig deze stoere workout volgt.

2. BODYCOMBAT zorgt voor een strak bovenlijf

Niet alleen verbrand je veel calorieën met een martial arts training als BODYCOMBAT, ook verandert het je lichaamssamenstelling waardoor je strakker in je vel gaat zitten. De explosieve boks bewegingen triggeren je snelle spiervezels. Deze spiervezels zorgen voor meer spierdefinitie. Als je meer toning wilt in je bovenlijf, dan is BODYCOMBAT een geweldige workout.

3. Van BODYCOMBAT word je snel en behendig

BODYCOMBAT biedt meer dan alleen esthetische voordelen. Het traint je ook om sneller en behendiger te worden, waardoor je beter wordt in andere sporten. Het helpt je om een krachtiger bovenlijf en sterkere benen te ontwikkelen, verbetert je vermogen om te springen, te sprinten en dynamisch te bewegen. Kortom: BODYCOMBAT verbetert je atletisch vermogen waardoor je de lat nog hoger kunt leggen bij allerlei andere soorten trainingen.

4. BODYCOMBAT is een core crusher

Elke BODYCOMBAT les bestaat uit een combinatie van stoten om je armen, schouders en rug te conditioneren en verschillende trappen die je benen aanpakken. Deze dynamische mix van oefeningen zorgt ook voor een pittige core training: vergelijkbaar met het doen van 1.700 crunches, zo blijkt uit onderzoek. Sterke core spieren zijn heel belangrijk: ze zorgen voor een betere lichaamshouding, helpen bij het voorkomen van blessures en verbeteren je sportprestaties.

Geen blauwe plekken

Door BODYCOMBAT leer je de techniek van verschillende vechtsporten, zonder blauwe plekken op te lopen. Nieuwsgierig geworden? Volg dan een BODYCOMBAT workout op een fitnessclub bij jou in de buurt. Breng je vechtersmentaliteit naar de les, laat de muziek je inspireren, de instructeur je motiveren en voel je een champ na afloop.

Vraag & antwoord

Heb je vragen over core trainen? Heb je een blessure en weet je niet of je wel kunt blijven trainen? Wil je weten hoe je het beste snel aan je conditie kunt werken? Wil je tips over het trainen van je benen, billen en buik of heb je een andere vraag? Laura geeft elke maand antwoord op jouw vragen. Mail je vraag o.v.v. Laura Pels naar online@wendymultimedia.nl.

Lees hier de vorige vraag die gesteld is of je kan blijven sporten tijdens de zwangerschap.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF