fbpx

Transformatiecoach vertelt hoe je gewoontegedrag doorbreekt

Ingeroeste patronen. Hebben wij deze niet allemaal? Het begint vaak met gedachten als: ‘Oh nee, waarom gebeurt dit weer? Zucht, niet nog een keer’. In het begin is je eerste gedachte misschien dat het een incident is of misschien laat je je mogelijk nog teveel verleiden om de verantwoordelijkheid buiten jezelf te leggen. Dat gaat helaas niet werken. Maar wat werkt dan wel om van je gewoontegedrag af te komen?Transformatiecoach Wendi heeft nuttige tips voor je die ondersteunend werken in het doorbreken van ingeroeste patronen

Als er een tweede keer iets soortgelijks gebeurt, zou je nog steeds kunnen denken dat het een incident is. De derde keer vraag je je misschien af: ‘Mmmm dit is geen toeval?’ De vierde keer stel je jezelf misschien de vraag: ‘Wat gebeurt hier nu eigenlijk écht?’. Hopelijk kom je dan tot de conclusie dat er ergens in jou een patroon is ontstaan, waardoor je blijft aantrekken wat je aantrekt. Als ingeroeste patronen niet meer voor je werken en je het anders wil gaan doen, dan kunnen de onderstaande tips je daarbij ondersteunen.

1. Bewust onderzoeken

Ga eens bewust kijken naar situaties waarin je graag een ‘ingeroest patroon’ wilt doorbreken. Schrijf op welke situaties het hier betreft. Probeer met minimaal 5 voorbeelden te komen, zodat je de situaties met elkaar kunt vergelijken om het meer inzichtelijk te krijgen. Vaak staan situaties namelijk met elkaar in verband.

2. Redenen die tot de uitkomst hebben geleid

Probeer te kijken welke factoren er speelden, waardoor je jouw patroon herhaald hebt. Wat speelde er op dat moment waardoor je reageerde zoals je reageerde? Probeer met een open blik naar jezelf te kijken. Jij duikt dieper in jezelf en die bereidheid tot zelfreflectie is een mooi goed.

3. Duik dieper in het ‘waarom’

Stel jezelf de vraag: Waarom doe ik dit? Wat brengt het mij? Voor jezelf is het essentieel om erachter te komen of dát wat je doet nog van toegevoegde waarde is voor jou en jouw leven? Mochten er ingeroeste patronen zijn richting anderen, probeer dan te voorkomen dat je de verantwoordelijkheid bij de ander legt. Op die manier houd je de aandacht bij jezelf. Kijk dus eerlijk naar jouw aandeel in de situatie, los van de ander. Jij bent verantwoordelijk voor jouw stuk en de ander voor zijn of haar stuk.

4. Stapjes zetten om het te doorbreken

Als je alles in kaart hebt gebracht, dan ga je kijken hoe je in een soortgelijke situatie anders kunt reageren. Het kan zijn, als je voor een situatie komt te staan, dat je de neiging hebt om in ‘een reflex’ hetzelfde te doen. Het feit dat je je hiervan bewust bent, is al een stap voorwaarts. Je probeert het de eerstvolgende keer gewoon weer opnieuw. In de vraag blijven, zonder een antwoord op deze vraag te hoeven geven, is ook heel effectief. Bijvoorbeeld: ‘Ik vraag me af hoe het zou zijn als ik hier totaal anders mee omga?’ Zie het maar als een vraag die je aan het universum stelt. Door jezelf open te stellen voor de eindeloze mogelijkheden die er voor jou zijn, creëer je ruimte. Probeer het maar eens. Alles wat je niet eerder hebt gekend, vraagt om oefening dus een beetje lief zijn voor jezelf is wel zo fijn.

Natuurlijk is het zo dat bepaalde ingeroeste patronen te maken hebben met daar waar je vandaan komt en dat wat jij in je leven hebt ervaren. Niemand weet hoe is het is om jou te zijn! De energie achter bepaalde patronen, welke zich vaak vastzet in het lichaam, kunnen leiden tot het moeizaam tot niet kunnen doorbreken van dat wat je al zo lang doet. Schroom niet om hulp te vragen in dit specifieke stuk als je vastloopt. Hoe helderder je het krijgt voor jezelf, hoe bewuster je jouw stappen kunt zetten. Ik wens je veel succes toe met de bovenstaande tips.

Over Wendi

Wendi heeft in 2009 haar praktijk opgericht als ‘transformatiecoach’. Ze heeft vele workshops gegeven op het gebied van intuïtieve ontwikkeling en vele persoonlijke processen mogen begeleiden. Om zichzelf therapeutisch meer te onderleggen, heeft ze een 3-jarige opleiding tot transformatietherapeut/coach & Energetic System Mover gevolgd. Ze begeleidt mensen bij veranderingsprocessen op diverse levensgebieden en gebruikt naast haar kennis & kunde haar heldervoelendheid om tot de kern te komen. Wil jij meer rust en helderheid ervaren in jezelf? Wil jij jouw energie in balans brengen om je vanuit daar te verbinden met jouw innerlijke kracht? Of wil je meer duidelijkheid over innerlijke processen? Meer informatie vind je op de website van Wendi.

wendi Transformatiecoach vertelt hoe je gewoontegedrag doorbreekt

Ook interessantWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF