fbpx

Top 5 leukste voorleesboeken 2018

De Nationale Voorleesdagen zijn weer van start gegaan. Heb je inspiratie nodig in wat nou leuke boeken zijn om voor te lezen aan je kind? Wij hebben de Top 5 leukste voorleesboeken voor je op een rijtje gezet.  

1. Ssst! De tijger slaapt

Ssst! De tijger slaapt van Britta Teckentrup is gekozen tot prentenboek van het jaar 2018. Het is voor kinderen in de leeftijd tot en met vijf jaar oud.
voorlees

Samenvatting:

De tijger slaapt en we willen haar niet wakker maken. Er is alleen een probleem: alle dieren moeten erlangs en ze ligt vreselijk in de weg. Hoe gaan ze dat oplossen? Gelukkig heeft de slimme kikker een idee: alle dieren zweven een voor een met een ballon over de tijger heen. Maar de dieren hebben wel hulp nodig. De lezer wordt dan ook aangemoedigd de dieren veilig over de tijger heen te krijgen door te blazen, te aaien, te wiegen en zelfs een slaapliedje te zingen. Zal het alle dieren lukken veilig aan de overkant te komen? En waar zijn die glanzende ballonnen eigenlijk voor?

2. De Gorgels

Jochem Myjer is een van ’s lands grootste en meest geliefde komieken. Hij staat voor uitverkochte zalen, tot de nok toe gevuld met jong en oud. ‘De Gorgels’ is zijn eerste kinderboek. Ook dit boek is voor kinderen tot vijf jaar oud.
gorgels

Samenvatting:

Midden in de nacht wordt Melle wakker. Er zit een vreemd wezentje op de rand van zijn bed. Het lijkt wel een bolletje wol, met armpjes en beentjes en twee harige, puntige oren. Maar als Melle het licht aandoet, is het wezentje verdwenen. Als hij er op school over vertelt, lacht iedereen hem uit. Zelfs papa, die bioloog is, zegt dat het onzin is, dat zulke wezentjes niet bestaan. Maar Melle weet zeker wat hij gezien heeft… Met schitterende illustraties van Rick de Haas, bekend van Mees Kees!

3. Superjuffie

Superjuffie van Janneke Schotveld is een spannend verhaal vol met verrassende en grappige gebeurtenissen. Het boek is populair onder kinderen en inmiddels is er al een hele serie Superjuffies verschenen. De illustraties zijn fijn getekend en laten veel emotie zien. Geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar.

superjuffie

Samenvatting:

Juf Josje lijkt een heel gewone juf. Maar als er een dier in gevaar is, verandert ze in Superjuffie. Zodra ze een hap van haar krijtje neemt, krijgt ze superkrachten en schiet als een groene tornado door de lucht. Al snel ontdekken haar leerlingen haar gave, maar gelukkig beloven ze niets tegen de strenge directeur te zeggen. Samen verzinnen ze allerlei uitvluchten wanneer juf Josje weer eens te laat op school komt met takjes in haar haar of een eendje in haar jaszak. Ondertussen gebeuren er heel vreemde dingen in de stadsdierentuin: de directeur is plotseling vertrokken en er wordt een tijger ontvoerd. Komt Superjuffie’s hulp op tijd?

4. Woezel & Pip

Woezel & Pip zijn de leukste hondjes, bekend van o.a. boeken, theater en de film. Samen met alle vriendjes uit de Tovertuin beleven zij de leukste avonturen. Dit boek is voor kinderen van een tot twee jaar oud en heeft als thema overlijden…

voorleesboek

Samenvatting:

Woezel en Pip rennen door het bos. Ze zoeken kastanjes. Woezels rugzak zit al bijna helemaal vol. “O, daar ligt nog wat, Pip,’ roept hij en hij wijst vooruit. Daar ligt iets in de schaduw van een oude eik. Het is Muisje. Hij ligt heel stil. Zelfs zijn snorharen bewegen niet…
Het is een gevoelig en toegankelijk prentenboek over het verliezen van een dierbare en afscheid nemen binnen de veilige en vertrouwde belevingswereld van de Tovertuin.

5. Dikkie Dik

Dikke Dik, de vrolijke rode kater, is bedacht door Jet Boeke voor het tv programma Sesamstraat en is inmiddels uitgegroeid tot de beroemdste kater van Nederland.
voorleesboek

Samenvatting:

Een boek geschreven door Jet Boeke met van alles en nog wat. 30 avonturen met Dikkie Dik, extra grote plaatjes én een dvd voor als mama of papa geen tijd heeft om voor te lezen.

Vind hier nog meer leuke kinderboeken.


WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF