fbpx

Dit zijn de leukste kinderboeken van het moment!

Kinderboeken roepen bij iedereen wel een nostalgisch gevoel op. Want zeg nou zelf, jij hebt toch een boek dat je als kind wel 10 keer gelezen hebt? De klassiekers kennen we inmiddels wel, daarom hebben we voor jullie de leukste kinderboeken van dit moment uitgezocht.

1. De Gorgels en het geheim van de gletsjer 

De Gorgels reeks van Jochem Myjer verscheen voor het eerst in 2015. Sindsdien is de reeks een grote hit! Vooral het nieuwste deel ‘De Gorgels en het geheim van de gletsjers’ staat vaak in de top 10 van beste kinderboeken 2018.

Melle en zijn familie zijn op vakantie in de Alpen. Maar in de nacht gebeuren er allemaal gekke dingen. De rugzak van Melles zusje, Limoni, verdwijnt. En nog belangrijker, waar is Limoni haar eigen Gorgel, Belia? Samen gaan ze op avontuur. Het spoor leidt ze naar de gletsjer, die langzaam begint te smelten nu het warmer wordt. Ook leren ze over Murmeltieren, roofvogels, Berggorgels en Kotsbalgers.

De Gorgels

2. Gewoon zoals je bent 

Gewoon zoals je bent is geschreven door Jonny Lambert. Het boek staat in de Prentenboeken Top 10 van de Nationale Voorleesdagen 2018.

Het nieuwsgierige olifantje Snuf heeft moeite om tijdens een lange tocht netjes in de olifantenrij te blijven. Als hij om zich heen kijkt, ziet hij allerlei verschillende dieren. Waarom ziet hij er niet zo uit? Snuf wil ook puntige hoorns of vleugels om te kunnen vliegen!

Gewoon zoals je bent

3.  De reuzenperzik 

De reuzenperzik is een spannend, leuk en fantasierijk boek. Alle ingrediënten voor een leuk kinderboek zijn aanwezig. Roald Dahl stelt nooit teleur!

Wanneer James een zakje toverkracht bij de kale perzikboom laat vallen, groeit daar een reusachtige perzik aan. De perzik groeit en groeit en wordt net zo groot als een huis! James kruipt door een tunnel de reuzenperzik binnen en ontmoet Ouwe-Groene-Sprinkhaan, juffrouw Spin, Lieveheersbeestje en nog veel meer dieren. Samen met zijn nieuwe vriendjes beleeft hij de gekste avonturen.

De reuzenperzik

4. Geluk voor kinderen

In dit boek vind je tien spannende voorleesverhalen over tien geluksvogels. Elk verhaal heeft een eigen thema met stimulerende vragen en opdrachten om het thema voor elk kind bespreekbaar te maken.  Thema’s zoals ‘Mezelf zijn’, ‘Geven’, ‘Kracht’ en nog veel meer worden verbonden aan een eigen vogel. Kinderen gaan spelenderwijs op zoek naar oprecht geluk en een warm nest!

Geluk voor kinderen

5. Lampje

Lampje is geschreven door Annet Schaap en is een kinderboekje dat ieder kind wil hebben. De schrijfster kreeg voor dit boek verschillende prijzen. Op 2 oktober 2018 kreeg zij de Gouden Griffel voor dit boek, waarmee alle belangrijke prijzen die zij ermee had kunnen winnen ook naar haar toegingen. Een verhaal dat je niet kunt neerleggen en uit móet lezen!

Lampje is een verhaal over de zee. Over geheimzinnige zeewezens en piraten. Lampje is de dochter van de vuurtorenwachter, die iedere avond de eenenzestig treden beklimt om het licht aan te steken. Tot op een stormachtige avond alle lucifers op zijn en alles misgaat.

Lampje

6. Hé, wie zit er op de wc?

Dit is een hilarisch prentenboek vol dierenvrienden die heel lang moeten wachten voordat de deur van de wc eindelijk open gaat… Het is gekozen in de Prentenboeken Top 10 voor de Nationale Voorleesdagen 2017.

Beer moet hoognodig naar de wc, maar de wc is bezet. Varken, Olifant, Tijger, Pinguïn, Aap en Giraf staan ook in de rij. Als er eindelijk wordt doorgespoeld en een heel onschuldig jongetje naar buiten komt, staan de zeven dieren in de startblokken om als eerste te gaan. Maar wie gaat als eerst…?

Hé, wie zit er op de wc?

 

Wil je ook eens een leuk uitje samen met je kinderen? Lees dan: 5 must do’s in Rotterdam met kinderen!WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF