fbpx

Top 5 lekkerste vleesvervangers

Het is vandaag wereld veganisme dag. We snappen maar al te goed dat het niet makkelijk is om alle dierlijke producten in één keer aan de kant te schuiven. Daarom hebben we vijf veganistische vleesvervangers op een rijtje gezet.

Wat is eigenlijk het verschil tussen vegetarisch en veganistisch? Vegetarisch houdt in dat je geen gedode dieren eet zoals vlees en vis, maar vergeet ook niet de dierlijke resten die in producten zoals gelatine en sommige kazen zitten. Veganisme gaat nog een grote stap verder, als veganist eet je helemaal geen dierlijke producten, dus ook niet wat dieren produceren. Je eet geen melk, kaas, maar draagt ook geen stoffen waar dieren voor worden gebruikt zoals leer.

1 Mini filet americain

Naast hummus, jam en appelstroop, zijn er ook andere lekkere vleesvervangers voor op brood. Wat dacht je van de filet à l’Americain van de Vegetarische Slager? Het heeft een iets andere smaak, maar lijkt ook aardig op de normale filet americain en deze zijn ook nog eens heel handig in gebruik.

Een afbeelding van Vegetarische Slager Petit filet à l'Americain

Bij verschillende supermarkten te koop, ongeveer 2,40

2 Beyond burger

Een vleesvervanger proeft vaak niet hetzelfde als echt vlees of vis, maar deze burger komt aardig overheen. Als je het pakje open maakt komt er zelfs een vleeslucht vrij. Het is iets duurder dan de gemiddelde vleesvervanger, maar dan heb je ook wat.

Beyond Meat Plant-Based Patties 2 x 113, 5g

Bij verschillende supermarkten te koop, ongeveer 5,99 

3 Vegan vissticks

Vis wordt nog weleens vergeten bij een vegetarische of veganistische lifestyle. De veganistische vissticks van Quorn horen dus ook thuis in dit lijstje, ze worden in tegenstelling tot veel andere vleesvervangers niet gebaseerd op sojabonen, maar op mycoprotein, dit is een natuurlijke voedingsbron met veel eiwitten en vezels.

Een afbeelding van Quorn 10 Fish-Free Sticks

Albert Heijn, 3,29

4 Lazy vegan

Deze kant en klaar maaltijd is heerlijk voor als je even geen zin hebt om veel moeite en tijd in het eten te steken. Een heerlijke curry met vegetarische kipstukjes en veel groente. Ze hebben drie varianten, thai green curry, tikka masala en mexian. Ze zijn alle drie gluten- en soyavrij. Wij lichtten de tikka masala voor jullie uit, een curry met een romige saus, bloemkool, rijst, spinazie, wortel, rode ui en nog meer groenten. Heerlijk als je van een Indiaas gerecht houdt, het is romig en kruidig.

Lazy Vegan Ready Meal Tikka Masala 350g

Jumbo, 3,99

5 Mini frikandellen

Gewoon eens als van ouds snacken? Albert Heijn heeft zijn vega assortiment flink uitgebreid, waar nu ook deze lekkere mini frikandellen in zitten. Deze snacks zijn volledig vegan.

Een afbeelding van AH Vega mini frikandel

Albert Heijn, 1,99

Naast deze vijf vegan vleesvervangers zijn liggen er nog heel veel andere soorten vleesvervangers in de winkels bij jou in de buurt, neem eens een kijkje en probeer het een keer uit.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF