fbpx

Wendy-expert Toña Wong Chung over het effect van een energetische massage

Wist je al dat het geven en ontvangen van een energetische massage kan bijdragen aan een je relatie? In deze blog legt WENDY-expert Toña Wong Chung van Healing Space uit hoe dit werkt, hoe je zo’n massage geeft en wat het beter maakt dan een standaard massage.

Jij en je partner masseren ongetwijfeld af en toe elkaars nek en schouders na een lange werkdag. Wist je dat je met bewuste (niet-seksuele) aanraking een gevoel van verbinding en gelukzaligheid kunt creëren? Door geregeld tijd te maken om elkaar een energetische massage te geven, zullen jij en je partner meer verbinding ervaren op het niveau van lichaam, geest én ziel.

Een energetische massage of een ‘gewone’ massage?

Een energetische massage is anders dan een ‘gewone’ massage. Ten eerste activeer je bij een energetische massage de energiestroom in het lichaam. Je bent bewust bezig met de energiezones(warmers), de orgaansystemen die zich daar bevinden en de bijbehorende functionaliteiten en emoties. Als je bijvoorbeeld op het longgebied werkt, werk je op de interactie tussen jou en de wereld om je heen. Als je werkt op het hartgebied, dan weet je dat je bezig bent met gevoelens van vreugde maar ook van hartenpijn. Beide organen bevinden zich in de bovenste warmer, welke in zijn geheel ook gaat over alle prikkels die je bewust ontvangt van je omgeving en alle interacties die je aangaat. Weten welke energetische laag je aanraakt, is een verschil ten opzichte van een gewone massage.

Holistisch

Een tweede verschil is dat je met een energetische massage het zelfhelend vermogen van het lichaam activeert. Met een energetische massage ben je heel bewust bezig om blokkades, op welk niveau dan ook, op te lossen. Op deze manier gaat alles in het lichaam weer prettiger stromen: emoties, gedachten en energie. Je richt je op het totaalplaatje, dus je werkt holistisch en hebt telkens de hele mens in beeld.

Holding space

Het derde verschil is dat je met extra intentie en aandacht masseert. Het gaat er niet om dat je de techniek helemaal vlekkeloos kunt uitvoeren, maar veel meer om holding space: zorgen dat je ECHT aanwezig bent bij de ander en dat de ander voelt dat je er bent. Dat vraagt van jou dat je goed in verbinding bent met hoe jij je op dat moment zelf voelt. Maar het vraagt ook dat je kunt ‘blijven staan’, letterlijk en figuurlijk, zodat alles wat zich op dat moment aandient er mag zijn.

Het gevoel van bliss

Iedereen kan leren hoe je een energetische massage geeft. Het is een ideale manier om de energie tussen jou en je partner (nog) beter te laten stromen en het helpt jullie om nog dichter bij elkaar te komen. Je kent vast het gevoel van bliss. Je voelt een intense, totale vrede en alles is goed. Meestal ervaar je dit moment van bliss na een vrijpartij. Je ligt samen stil verstrengeld in elkaar, helemaal sereen. Momenten van bliss werken verbindend voor je relatie. Je kan dat geluksgevoel ook oproepen als jullie elkaar masseren, samen dansen, zingen, muziek maken of elkaar Reiki geven. Dat is fijn, want het haalt de druk af van het idee dat je altijd seks moet hebben om samen bliss te voelen.

Thuis aan de slag met een energetische massage

Naast het volgen van een cursus Energetische Massage, waarin jij en je partner alle details van masseren leren, kun je zelf thuis ook aan de slag met een energetische massage. Hieronder geef ik graag een paar tips.

  • Hoe druk je ook bent: maak tijd voor elkaar. In plaats van een uurtje Netflix, kunnen jullie elkaar ook een liefdevolle massage geven.
  • Raak elkaar aan met oprechte aandacht. Raffel het niet af maar zorg dat je écht aanwezig bent bij je partner; dat je partner voelt dat je er ‘bent’. Dit kan je intensiveren door bijvoorbeeld tijdens de aanraking te denken aan de liefdevolle dingen die je partner voor jou doet en hoe dankbaar je bent voor jullie relatie.
  • Het is fijn om te oefenen met energetisch werk en zelf het verschil te voelen in je energetisch veld. Zo doe je dat:
    • Ga zodra je wakker wordt eens tegen je partner aanliggen, zonder dat je een ochtendritueel hebt gedaan.
    • De dag erna doe je eerst je eigen ochtendritueel, voordat je tegen je partner aan gaat liggen. Als je (nog) geen ritueel hebt, dan kies je er een voor deze dag. Het maakt niet uit welk ritueel het is: mediteren, Reiki of yoga beoefenen, je dankbaarheid uitspreken… alles is goed! Ga nu, op deze 2e dag, nadat je je ochtendroutine hebt gedaan tegen je partner aanliggen. En ervaar het verschil. Je zult merken dat het gevoel van verbondenheid sterker is, dat je samen versmelt. Dit heeft te maken met een shift in je energieveld. Test het zelf en voel het verschil. Zo ervaar je wat het effect van energetisch werk op jezelf en op je relatie is.

Veel plezier en geniet ervan! Het oefenen met diep energetisch contact maken, kan precies het verschil maken dat jullie nodig hebben om dieper met elkaar in verbinding te gaan.

Over Toña Wong Chung

Toña Wong Chung is founder van Healing Space, Het Instituut voor Holistische Energetische Ontwikkeling. Al meer dan 20 jaar werkt ze in het Healing Space behandelcentrum als holistisch (relatie) therapeut met Reiki, voeding, verschillende massage vormen, emotioneel lichaamswerk en spirituele coaching. In 2015 schreef ze het boek “Hoe word ik de beste minnaar van de wereld”, gebaseerd op haar jarenlange ervaring in het begeleiden van koppels op een holistische, energetische manier. Toña helpt verbinding te maken; met jezelf, je geliefde en de wereld.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF