fbpx

8 tips om een scheiding door te komen

Vandaag is de dag van de scheiding, maar goed scheiden met kinderen doe je niet in één dag. Onze scheidingsmediator Sissel Pemmelaar deelt graag haar 10 belangrijkste reminders met jou. Je kunt ze 365 dagen per jaar gebruiken. Daar kunnen wij alleen nog aan toevoegen: vergeet ze voor het beste resultaat niet te delen met je (toekomstige) ex!

Vraag je niet steeds af: was het wel goed voor de kinderen dat we uit elkaar gaan? Maar stel jezelf de vraag hoe doen we het zó goed mogelijk.

Je ex pijn doen betekent meestal ook, dat de kinderen worden geraakt. Denk daar steeds bij na.

  1. Neem geen overhaaste beslissingen. Als de emoties wat zijn gezakt kom je tot betere afspraken.
  2. Geef ook de ander de ruimte en tijd voor zijn of haar verwerkingsproces. Bedenk dat hij/zij emotioneel achter kan lopen.
  3. Er bestaat geen standaard ouderschapsplan. Kijk samen wat het best bij jullie kinderen past.
  4. Blijf in gesprek met je kind(eren). Luister goed om hun behoeftes en wensen te achterhalen. Kinderen geven zelf het beste advies (en het is nog gratis ook).
  5. Gun je kinderen beide ouders en laat hen nooit kiezen.
  6. Zorg voor een goede sfeer en samenwerking. Sissel’s gaf eerder 10 tips om goed te communiceren met je ex.
  7. Regel de scheiding samen en laat een rechter niet beslissen.
  8. En onthoud: ook al is onze liefde als partners over gegaan, als ouders blijft onze liefde wél voor altijd bestaan❤️

Beste ouder(s),

Misschien denk je na het lezen van dit lijstje: dat klinkt allemaal prachtig, maar makkelijker gezegd dan gedaan. Dat begrijp ik als scheidingsmediator heel goed. Al weet ik ook als geen ander dat op een goede manier uit elkaar gaan voor de kinderen écht kan. Wil jij dat ook: leren communiceren met elkaar, verder kunnen als ouders en komen tot afspraken waar jullie allebei achterstaan? Ervoor zorgen dat het met jullie kinderen goed gaat na de scheiding? Neem dan contact op met een mediator. De meeste mediators bieden (het hele jaar door) een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan. Zo kunnen zij je alles vertellen over het succes van mediation!

Over Sissel

Sissel Pemmelaar is als scheidingsmediator gespecialiseerd in het begeleiden van scheidingen met kinderen. Als geen ander weet zij waar je over na moet denken, welke beslissingen je moet nemen en hoe je ondanks de scheiding toch goed met elkaar kunt leren communiceren. Door haar achtergrond als advocaat is er bovendien de zekerheid dat alles perfect geregeld wordt. Wil je meer informatie, of zou je graag kennis willen maken met Sissel? Neem dan snel een kijkje op haar website!

Bron: twitter @PemmelaarFM en de 10 Gouden Regels om je kinderen goed door de scheiding heen te helpen (initiatief Pemmelaar Familie Mediation)WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF