fbpx

Tips voor een digitale detox

Betrap je jezelf er wel eens op dat je weer veel te lang op social media hebt doorgebracht? Zou je ook wat minder tijd op je mobiel willen doorbrengen? Probeer dan eens een digitale detox!

Lees eens een boek voordat je gaat slapen.

Lezen helpt om je gedachten te verzetten en je zorgen van iedere dag los te laten. Je slaapt dieper, waardoor je je de volgende dag weer energiek voelt.

Experimenteer met het uitzetten van je telefoon.

Hoe lastig dit soms ook is, het uitzetten van je telefoon kan voor zo veel rust zorgen. Vooral ‘s avonds en in het weekend is dit een goed moment. Even niet lastig gevallen worden door apps, e-mails of facebookmeldingen.

Verwijder apps die je niet veel gebruikt.

Apps die je niet veel gebruikt, zijn waarschijnlijk niet heel belangrijk. Waarom verwijder je ze niet gewoon? Je houdt meer tijd over voor de leuke dingen.

Zet de slaapstand vaker aan.

Als je aan het werk bent, wordt je snel uit je concentratie gehaald door allerlei appjes die binnenstromen. Tip: doe je slaapstand vaker aan! Vooral tijdens het werk is dit dé functie om je ongestoord te kunnen focussen. Je bent zo minder snel afgeleid.

Begin de dag offline.

Gun jezelf de rust om wakker te worden. Begin dus niet met het checken van social media of e-mails zodra je je ogen opent. Zo begin je de dag zonder prikkels en dus stressvrij.

Verzorg je boompje.

Wat ook kan helpen, is het downloaden van de app Forest (iOS, Android & Desktop). In deze app stel je zelf een limiet aan je telefoongebruik. Je kan bijvoorbeeld een doel stellen aan jezelf om twee uur lang niet je smartphone te gebruiken. De app plant dan een boompje. Kijk je toch in die twee uur op je telefoon, dan gaat je boom dood. Lukt het je wel om twee uur zonder telefoon door te brengen, dan blijft de boom leven.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF