fbpx

Tips om de dag met een lach te beginnen

Tips op de dag met een lach te beginnen De wekker gaat en we snoozen nog even, maar dan moeten we er toch echt aan geloven. De ochtend is voor velen niet het leukste moment van de dag, maar we beginnen weer aan een nieuwe dag, hoe mooi is dat! Lachtherapeute Francine Shore heeft tips om de dag met een lach te kunnen beginnen.

1. Opschrijven

Begin de dag met het opschrijven van de dingen waarvoor je dankbaar bent. Het opschrijven en het vervolgens lezen van de dingen waarvoor je dankbaar bent, werkt herstellend. Je begint zo je dag met een gevoel van tevredenheid.

2. Blij gevoel losmaken

Lach! Door zelf die mooie lach op te zetten kun je bij jezelf dat gevoel van blijheid ook echt losmaken.

3. Adem in, adem uit

Haal even een paar keer diep adem. Mediteer. Laat het zuurstof naar alle cellen in je lichaam stromen. Adem in, adem uit.

4. Buiten

Ga naar buiten, de buitenlucht doet wonderen. Het liefste in de zon en in de echte natuur. Je beseft hoe mooi alles toch is.

Lees ook: Wendy kreeg tijdens haar vrijgezellendag een sessie bij een lachtherapeut

5. Zingen

Ga zingen

! Probeer eens wat vaker muziek aan te zetten. Zing ook vooral lekker mee, doe er wat dansjes bij en je zult je vrij en blij voelen.

6. Kleuren

Begeef je in een kleurrijke omgeving. Kleuren stimuleren creativiteit, productiviteit en positiviteit.

7. Anderen helpen

Doe meer voor een ander. Door vrijwillig mensen te helpen haal je de focus van jezelf af en kun je je met hun welzijn bezighouden. Mensen zullen het waarderen en daar haal jij weer positieve energie uit.

8. Knuffelen

Knuffel eens lekker met je huisdier. Uit onderzoek is gebleken dat dit een positief effect heeft op onze bloeddruk. Dieren hebben bovendien geen oordeel klaar en houden ons gezelschap. Wat zijn ze toch fijn!

Al met al, vind iets waardoor je gaat lachen. Haal die lach tevoorschijn, en je zult merken dat deze lach niet meer verdwijnt. Laat de dag maar beginnen!

Bron: Byrdie
Beeld: Shutterstock

 WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF