fbpx

Test: wat voor fietser ben jij?

Fiets jij om happy en healthy te blijven, stap je vooral op de fiets om van A naar B te komen, of maak je graag lange fietstochten om van te genieten? Test welk fietstype jij bent en welke fiets het beste bij jou past. Batavus heeft voor iedereen een geschikt model in huis!

BEANTWOORD DE ONDERSTAANDE DRIE VRAGEN EN BEREKEN JE SCORE.

1. De fiets is voor mij vooral een handig vervoersmiddel.

 1. Ja, ik gebruik de fiets bijna elke dag.
  Het is mijn primaire vervoersmiddel om van a naar b te komen.
 2. Ik fiets veel, maar ik kan wel een duwtje in de rug gebruiken.
 3. Fietsen houdt me supergezond en ik maak regelmatig een tocht om mijn conditie op peil te houden.
 4. Fietsen vind ik een heerlijke hobby, maar dat hard trappen tegen de wind in hoeft van mij niet.

2. Fietsen is voor mij een belangrijke manier om aan mijn gezondheid te werken.

 1. Fietsen is voor mij vooral functioneel, dat ik daarbij aan mijn conditie werk is mooi meegenomen.
 2. Ik trap wel erg veel om van a naar b te komen, dat vind ik best vermoeiend.
 3. Zeker. Fietsen is voor mij de ideale manier om mijn lijf strak te houden.
 4. Ik trek er graag op uit en maak ongemerkt veel kilometers.

3. Een fiets moet voor mij:

 1. Mooi en stoer zijn.
 2. Een echte pakezel zijn om mijn kinderen en boodschappen te vervoeren.
 3. Sportief zijn.
 4. Een steuntje in de rug geven.

Uitslag

Meeste 1

Stoere type

Boodschappen doen, de kinderen naar clubjes brengen: jij fietst heel wat af. De fiets is voor jou een superhandig vervoersmiddel en je trapt stoer heel wat kilometers weg. Jouw ideale fiets: de Batavus Quip. Met de onderbroken zitbuis, voor- en achterdrager, hoge velgen en hippe kleuren is deze fiets een échte blikvanger. Maar, de Quip is ook nog eens praktisch. De fiets is voorzien van een anti-diefstalnummer en door de smalle, te verbreden voordrager past die gemakkelijk in een vol fietsenrek.

Stoere type fiets

Meeste 2

Familietype

Je fietst veel in de stad, maar kunt daarbij wel een duwtje in de rug gebruiken. Jouw ideale fiets: Batavus de Wayz E-go® Active Plus: met deze e-bike kun je vanwege de hoge actieradius alle kanten op. Korte ritjes vanaf huis naar het winkelcentrum, maar ook langere toertochten tijdens een heerlijke vakantie. Met deze allrounder kan het allemaal!

Familie type fiets

Meeste 3

Happy & healthy type

Fietsen is voor jou echt een sport. In je vrije uurtjes trap je heel wat kilometers weg en je voelt je er sportief en getraind door. Jouw ideale fiets: de Batavus Dinsdag. Deze eyecatcher is een prachtig vormgegeven, sterke, sportieve stadsfiets en tot in detail afgestemd op het stadsverkeer. Het strak vormgegeven frame heeft een sportieve zithouding, is van hoogwaardige kwaliteit en, erg leuk:
100 procent made in Holland.

Happy & healthy type fiets

Meeste 4

Relaxte tourtype

Fietsen vind je heerlijk en je trekt er graag op uit. Enige ondersteuning vind je wel fijn. Jouw ideale fiets: de Batavus Wayz E-go Active Plus Exclusive. Op deze allround e-bike met extra krachtige middenmotor, 8 versnellingen en onderhoudsvrije riemaandrijving fiets jij comfortabeler én luxer dan ooit tevoren. Ook is deze krachtpatser voorzien van voor- en zadelvering en sterke hydraulische remmen zodat je veilig kunt stoppen. Dus, die lange fietsdagen zijn vanaf nu niet langer een probleem.

Relaxte tour type fiets

Fietsen door Holland!

Happy & healthy-routes, fun & food-routes, familieroutes of cultuurroutes: hoe leuk is het om een fietstocht te maken aan de hand van een thema? Deze routes brengen je naar de leukste plekjes. De ene route gaat langs verschillende leuke theetuinen in de buurt van Amsterdam, de andere langs oude kaasboerderijen in de Krimpenerwaard. Of je ontdekt al fietsend de Weerribben of de Biesbosch. Of je nu gaat fietsen samen met de kinderen of alleen, de routes die WENDY samen met Batavus en route.nl selecteerde bieden voor ieder wat wils. Leuk om te proberen, want zo kom je op plekken die je anders niet snel zou ontdekken.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF