fbpx

Test: hoe goed is jouw relatie?

Oké, je relatie is best prima, maar het kan altijd beter, toch? Onze relatiecoach en Wendy-expert Ruud de Goeij ontwikkelde deze test waarmee je kunt testen hoe jouw relatie ervoor staat.

Onderstaande twaalf vragen kunnen je helpen om bewust te worden van waar jullie relatie staat. De onderwerpen maken in de praktijk het verschil tussen een gezamenlijk leven hebben of samenleven.

Beantwoord onderstaande 12 vragen en tel je score aan het einde op.

  1. niet of nooit             = 0
  2. weinig                        = 1
  3. redelijk                       = 2
  4. goed of veelvuldig    = 3

 

1. We kunnen alles bespreken wat ons dwarszit en vinden steeds een oplossing

2. We praten elkaar bij over wat er gebeurt in ons leven

3. We maken bewust tijd voor elkaar ondanks de drukte van alledag

4. We geven elkaar complimenten

5. We spreken over onze dromen en maken toekomstplannen

6. We hebben seks op een fijne en intieme manier

7. We verdelen de huishoudelijke taken en passen dat aan als dat nodig is

8. We kennen elkaars liefdestaal en geven elkaar bewust aandacht in die taal

9. We zetten onze relatie op de eerste plaats als het erop aankomt (t.o.v. kinderen, werk, familie)

10. We verrassen elkaar met leuke dingen

11. We weten zonder verwijten te vertellen wat we nodig hebben

12. We zeggen makkelijk sorry voor de fouten die we maken

0-12

Dat jullie zo laag scoren zal je niet verrassen. Er niets aan doen is echter geen optie. Dat laatste heb je misschien nog niet zo besloten. Jullie zitten vast in patronen en gewoontes die het alleen maar slechter zullen maken. Ook al staat jullie relatieballon op de grond, weet dat hij weer kan vliegen. Jullie verdienen allebei beter. Je zult beiden wel flinke veranderingen moeten doorvoeren om de weg omhoog weer te vinden met elkaar weer.

13-24

Neem geen genoegen met deze score. Als je al even op dit niveau zit en denkt dat het allemaal vanzelf wel goed zal komen, is het tijd om jezelf wakker te schudden. Simpelweg om te voorkomen dat je terechtkomt in de sectie 0-12 en je er geen heil meer in ziet. Sus jezelf niet in slaap, kom erachter waar jouw en jullie aandachtspunten liggen, zodat je verval voor bent en hiermee werkt aan je relatievaardigheden.

25-36

Jullie houden de focus op elkaar ondanks de drukte van het leven. Jullie hebben manieren gevonden om de zeven relatiebehoeftes voldoende tot goed voor elkaar in te vullen. Super. Hou dat vast. Mocht het leven uitdagingen bieden die de invulling onder druk zetten, vindt dan bewust de weg terug naar elkaar door te blijven geven ook al weet de ander dat tijdelijk minder te doen. Het zijn deze momenten die het verschil maken tussen een diepe, inhoudsvolle connectie en een voorwaardelijke liefde.

Check zeker ook bij je partner hoe die de relatie op deze punten ervaart en kijk waar je samen en individueel kunt verbeteren.

 

Herfstspecial van Wendy

In de nieuwe Wendy-special met als thema Dromen, durven, doen! vind je een uitgebreid dossier over het verbeteren van je relatie.  De herfstspecial ligt nu in de winkel of klik hier.

herfst Wendy-expert Pascale Naessens: 'Ongezond eten is niet lekkerder, maar verslavender' (plus recept)

Word abonnee van WENDY!

4 x WENDY-special + Cadeaupakket van Salt of the Earth t.w.v. €29,45

Nu voor €17,50

 Bij een jaarabonnement op de WENDY-specials (vier nummers per jaar) ontvang je nu een heerlijk cadeaupakket van Salt of the Earth gratis. Salt of the Earth maakt milieuvriendelijke en natuurlijke huidverzorgingsproducten en is dé nummer 1 op het gebied van natuurlijke deodorant. 100% natuurlijk en samengesteld op basis van minerale zouten, magnesium en Aloë Vera. Het pakket bestaat uit een roaming hand was, natural roll-on deodorant, natural spray deodorant en een natural deodorant stick

Website pomotie x samenwerking Test: hoe goed is jouw relatie?
Lees ook deze deze artikelen van Wendy-expert Ruud de Goeij:

 

 WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF