fbpx

Tessa Boomkamp over de Humble Heroes Award: ‘Ik heb daarmee erkenning en waardering gekregen voor het werk dat ik doe’

Drummen is de grote passie van Tessa Boomkamp (45). Ze speelde met bekende bands als die van Marco Borsato, Girls Wanna Have Fun en Normaal, en drumt nu bij de Edwin Evers Band. Vorig jaar won ze de Humble Heroes Award, dé prijs voor muzikanten die werken in de schaduw van bekende artiesten.

Was het winnen van de Humble Heroes Award jouw grootste wens?

‘Mijn grootste droom was om de muziekwereld in te gaan. Na mijn eerste drumles op mijn elfde, was ik verkocht. Achter de drums voel ik me gelukkiger dan waar dan ook. Er komt dan een gelukstofje bij me vrij waar zelfs chocolade niet tegenop kan! Drummen heeft iets magisch. Het is voor mij een soort dansje met je armen en benen waar je niet mee wilt stoppen. Ik mocht studeren op het conservatorium en heb met veel muzikanten mogen spelen, zoals met Rob Winter en Lodewijk van Gorp. Dat zijn mensen die ik heel hoog heb zitten. Nog elke dag leef ik in die droom! Ik wist van het bestaan van de Humble Heroes Award af, maar had nooit gedacht dat ik die zou winnen. Ik denk dat ik dat stiekem niet durfde te dromen. Het was voor mij daarom ook een hele verrassing dat ik de award won. Voor mijn muzikale carrière was dat wel hét hoogtepunt van dit jaar. Ik heb daarmee erkenning en waardering gekregen voor het werk dat ik doe.’

Is het jouw ambitie om in 2023 vaker in de spotlights te staan?

‘Nee! Ik vind het zelf écht verschrikkelijk en dat klinkt heel oneerbiedig. Er was ook een item over mij bij Matthijs Gaat Door. Daar kreeg ik ouderwetse podiumangst van; ik kreeg er bijna een paniekaanval van. Het is fantastisch natuurlijk, maar ik word tien jaar ouder op zo’n dag door alle stress. Daarom ben ik muzikant en geen artiest. Laat mij maar samenspelen met een band. Ik heb weleens albums gemaakt, maar het leukste vind ik het proces ernaartoe. Het plezier is er voor mij af wanneer er reclame gemaakt moet worden. Ik voel me niet comfortabel in de spotlights, dat laat ik liever over aan iemand die daar wél van kan genieten. Ik zing ook en speel gitaar, en zou wel graag onder een verzonnen naam eigen muziek willen uitbrengen, maar daar hoef ik niet mee de boer op. Het lijkt me tof om in toekomst vaker voor andere artiesten te schrijven.’

Wat zijn je wensen voor dit jaar?

‘Op dit moment ben ik ongelofelijk gelukkig en kan ik me niks beters wensen. Ik ben heel erg blij dat mijn leven gaat zoals het nu gaat; ik geniet van de kleine dingen. Zo ben ik blij dat mijn hondje nog leeft, want hij is zestien en gaat met de dag achteruit. Het is mooi dat hij er dit jaar nog was. Ik ben al bijna vijftien jaar getrouwd met mijn vrouw Kris en dat gaat nog steeds super! Wij hebben elkaar ontmoet bij de vrouwenband Girls Wanna Have Fun met Monique Klemann, Suzanne Klemann en Frédérique Spigt. Wij waren toen best jong. Kris werd gevraagd om daar gitaar te spelen en ik om te drummen. We leken echte kuikentjes naast die doorgewinterde rock-’n-rollvrouwen. Daardoor trokken we naar elkaar toe en werden we verliefd. Toen was ik nog getrouwd met mijn jeugdliefde Rolf. De ellende van die scheiding herinner ik me als de dag van gisteren, maar ik ben blij dat we daar samen zijn uitgekomen. Het enige waar we constant voor vechten is tijd om samen te zijn. Kris staat om kwart over zes op en dan lig ik soms net in bed. Mijn wens voor de toekomst is daarom om meer tijd te krijgen voor elkaar. Stiekem hoop ik dat ik hetzelfde werk mag blijven doen, maar dan ietsje minder. Dan kan ik meer herinneringen maken met Kris.’

Winterspecial van WENDY

Dit is een van de verhalen die je ook kunt lezen in de winterspecial van Wendy over vrouwen met impact in 2022. In deze productie vertellen ook schrijfster Judith Koelemeijer en actrice Maryam Hassouni hun verhaal. Judith schreef met haar biografie over Etty Hillesem haar levenswerk en actrice Maryam Hassouni schreef een boek over wat ze meemaakte aan seksisme en racisme in de televisie- en filmindustrie. Je kunt de winterspecial bestellen via deze link.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF