fbpx

Stoppen met vlees eten? Dit gebeurt er met je lichaam!

Heerlijk, een biefstukje op z’n tijd. Maar als je wilt minderen  met vlees – of zelfs wilt stoppen – gebeuren er 5 bijzondere dingen met (of in) je lichaam.

1. Je valt af

Uit een onderzoek van de George Washington University School of Medicine in Washington (Verenigde Staten) blijkt dat omnivoren (alleseters) die vegetariër worden – en die niet met hun calorieën bezig zijn of ineens anders gaan bewegen – ongeveer 4 kilo afvallen.

2. Je darmflora veranderen

Je bent wie je eet, zeggen ze wel eens. En dat geldt ook voor je ingewanden, zoals je darmen. Die reageren nou eenmaal op wat je eet. In 2014 werden de darmflora van vegetariërs, omnivoren en veganisten onderzocht. En ja, er waren verschillen. Het grootste verschil bestond tussen de omnivoren en veganisten. Onderzoekers  van de City University in New York zagen dat de darmflora van veganisten meer beschermende delen hadden.

3. Je krijgt een gebrek aan sommige voedingsstoffen

Als je vegetarisch of veganistisch eet, heb je een uitgebalanceerd dieet nodig. Want zonder vlees loop je risico te weinig ijzer, vitamine D en B12 binnen te krijgen. Wat je dan het beste kunt eten? Peulvruchten, zoals bonen en linzen, noten, fruit, bladgewas (zoals kropsla en broccoli), volkoren producten en granen. Vitamine B12 zit vaak in gist, ontbijtgranen of sojaproducten. Vitamine D vind je onder meer in ei en melkproducten.

 4. Het risico op kanker kan dalen

Vooral bewerkt vlees kan, volgens de World Health Organisation, waarschijnlijk de kans op kanker doen toenemen. Als je al twee plakjes (50 gram) ontbijtspek per dag eet, neemt de kans op darmkanker toe, zeggen de onderzoekers. Maar word maar niet meteen ongerust – hoewel het serieus genoeg is – niet iedereen krijgt het: 1 op de 100 mensen van de mensen die bewerkt vlees eet. Maar ja, je zóu het maar zijn …

5. De kans op hartziekten kan verminderen

Onderzoekers zien ook dat het eten van rood vlees te maken kan hebben met hartfalen. Een bestanddeel van vlees, carnitine, zet een paar reacties in werking die kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van hartziekten.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF