fbpx

Stop het opsluiten van kinderen!

Elk jaar komen er in Nederland 1800 kinderen in de gesloten jeugdzorg terecht. Het gaat om kinderen die niets strafbaars hebben gedaan, en in de gesloten instellingen niet de hulp krijgen die ze nodig hebben. Vorige maand deelden we het verhaal van Jason, nu 23, die op zijn zestiende door Jeugdzorg twaalf maanden gesloten werd gezet. Deze week voert Het Vergeten Kind actie om het opsluiten van kinderen in Nederland te stoppen. Teken ook de petitie!

Het Vergeten Kind onderzocht wat het opsluiten van kinderen met hen doet. Kinderen die in de gesloten jeugdzorg verblijven, hebben vaak al jong traumatiserende ervaringen meegemaakt. Veel kinderen zijn thuis mishandeld of verwaarloosd. Eenmaal in de gesloten jeugdzorg hebben ze dan ook enorme hulpvragen. Sommigen beschadigen zichzelf, zijn suïcidaal, hebben een eetstoornis of zijn slachtoffer van mensenhandel. Uit het onderzoek blijkt dat kinderen in de gesloten jeugdzorg niet geholpen worden. 87% wordt door begeleiders vastgepakt en op de grond geduwd, 78% wordt in een isoleercel opgesloten.  Dat laat zijn sporen na. Door hun tijd in de gesloten instelling krijgt 76% er psychische klachten bij, zoals nachtmerries, angsten en flashbacks. 84% van hen krijgt er niet de juiste behandeling. 76% kreeg onderwijs van onvoldoende niveau.

Het Vergeten Kind wil dat deze jongeren de juiste zorg krijgen en dat het opsluiten van kinderen in Nederland stopt. Teken hier de petitie als jij dit wilt ondersteunen!

Lees hier ook het interview met Jason en met Margot Ende, directeur van Het Vergeten Kind:WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF