fbpx

Stichting Semmy lanceert robotarm

Afgelopen maandag was een mooie dag voor Stichting Semmy. Door middel van een livestream lanceerde zij de robotarm waar Tijn destijds met de ‘lak door Tijn’ actie geld voor ingezamelde.  

Hersenstamkanker bij kinderen

Ieder jaar worden ongeveer 10 Nederlandse kinderen getroffen door hersenstamkanker, oftewel Diffuus Intrinsiek Ponsglioom (DIPG). Bij deze kinderen wordt reguliere chemotherapie tegengehouden door de bloed-hersenbarrière, waardoor medicijnen de tumor niet goed kunnen bereiken. Stichting Semmy, waarvan Wendy ambassadeur is, zet zich sinds 2007 in voor fondsenwerving ten behoeve van onderzoek. Met de opbrengst van Tijns actie kon de stichting een robot kopen.

Robotarm

De robotarm wordt gebruikt om genavigeerd biopten te nemen uit diepgelegen hersentumoren bij kinderen, zoals bij hersenstamkanker. Ook kan op termijn met het robotsysteem medicatie direct in deze diepgelegen tumoren toegediend worden, voor hopelijk een effectievere behandeling met minder bijwerkingen. De robotarm is inmiddels gedoneerd aan het Princes Máxima Centrum voor kinderoncologie. De ouders van Semmy en de moeder en broer van Tijn kregen een prachtig schilderij, waarop Semmy en Tijn als superhelden staan afgebeeld.

Doneer

Stichting Semmy wil nog veel meer doelen te bereiken, maar dat kunnen ze niet zonder donaties. Doneer daarom hier om een bijdrage te leveren.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF