fbpx

Start jouw dag met plezier: 5 tips voor tijd besparen in de ochtend

Het is weer zo ver! In alle regio’s zijn de scholen weer begonnen. Tijd voor ouders om ook weer aan de slag te gaan, maar dat vroege opstaan valt niet altijd mee. Stress, snel ontbijten, spullen vergeten. Voor velen heel herkenbaar. Hier 5 tips om jouw ochtend soepel te laten verlopen zodat jij de dag rustig kunt beginnen!

1. Alleen noodzakelijk

Al snel wordt er te veel tijd besteed in de ochtend aan onbelangrijke dingen, zoals tv kijken, social media bijhouden of de krant lezen. Heerlijk om rustig de dag te beginnen natuurlijk, maar zonde van jouw tijd. Door onnodige dingen te schrappen in de ochtend zul je zien dat je veel sneller bent.

shutterstock 385836172 Start jouw dag met plezier: 5 tips voor tijd besparen in de ochtend

2. Maak er ‘jouw’ ochtend van

Probeer de ochtend te beginnen met activiteiten die voor jou werken, zoals een lekker muziekje opzetten of juist in alle stilte je klaar te maken. Hierdoor begin je op jouw manier vrolijk aan de dag.

shutterstock 717860887 Start jouw dag met plezier: 5 tips voor tijd besparen in de ochtend

3. Ochtendroutine

Waarschijnlijk heb je al jarenlang een vaste ochtendroutine. Maar hoeveel van deze activiteiten hoeven eigenlijk niet in de ochtend? Voorbereidingen kunnen de dag van tevoren al gedaan worden: kleding klaarleggen, tassen van de kinderen inpakken of alvast je lunch klaarleggen. Dit scheelt tijd en zorgt voor meer rust in de ochtend.

shutterstock 687223120 Start jouw dag met plezier: 5 tips voor tijd besparen in de ochtend

4. Gebruik je reistijd

Dit verschilt natuurlijk onderling, maar als je lang in de trein zit kun je deze tijd nuttig gebruiken, zoals het checken van je e-mail. Hierdoor kom je goed voorbereid op je werk, zonder dat dit meer tijd van jou kost.

ochtendroutine

5. Vermijd haast

Zorg ervoor dat je alles kalm kunt uitvoeren in de ochtend. Geef een vaste plek aan je sleutels, jas, tas etc. Dit zorgt ervoor dat je op het laatste moment toch niet ineens in een paar minuten alles moet zoeken,waardoor je rustig de deur uit gaat.

shutterstock 1044580621 Start jouw dag met plezier: 5 tips voor tijd besparen in de ochtendWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF