fbpx

Speel in op deze gezonde foodtrends voor aan de kersttafel

Voeding wordt continu vernieuwd. Zo konden we tien jaar geleden ons echt nog niet voorstellen dat ons kerstdiner nu misschien wel (deels) veganistisch is geworden. Een bedrijf dat hier veel mee bezig is, is DSM, zij zijn een voorloper in de internationale voedseltransitie. Op wetenschappelijke basis van de gezondheid van mens, dier en planeet verbeteren zij voeding. Daarom geven wij je een aantal tips waarmee jij lekkere en gezonde gerechten op tafel zet die zijn geïnnoveerd door DSM. 

Plantaardige Proteïne

Er worden steeds meer vlees- en visvervangers bedacht, wat dacht je van vegan tonijnsalade; er zit geen vis in maar toch bevat het evenveel Omega 3. De alternatieven worden steeds voedzamer en lekkerder. Ideaal om te verwerken in een voorgerecht voor deze kerst.

Heerlijke en gezonde zalm

Toch hoef je niet altijd voor een plantaardig diner te gaan. Uit onderzoek van de Wageningen University & Research is namelijk gebleken dat het het meest duurzaam is als we onze eiwitten zowel uit vlees en plantaardig voedsel halen. Er zitten namelijk essentiële vetzuren en hoogwaardige eiwitten in vlees. Ook vis is belangrijk voor je, neem zalm als voorbeeld. In deze vis zitten Omega 3-vetzuren die ervoor zorgen dat je hart en hersenen een boost krijgen. Daarnaast zorgt DSM dat de biodiversiteit in de oceanen goed blijft. Kies je toch liever voor vlees? Neem dan een overheerlijke kip uit de oven.

Proost!

Bij een overheerlijk voor- en hoofgerecht hoort natuurlijk ook een lekker drankje. Én laat dit nou ook nog eens niet altijd even ongezond zijn. Zo is ervoor gezorgd dat wijn een mooie kleur en smaakt houdt, maar ook blijven de gezonde antioxidanten in de wijn behouden!

Perfect gebakken kerstkoekjes

Een heerlijk vers brood erbij, of ga je toch voor die krokante kerstkoekjes? Door de enzymen die erin zitten is voeding als brood en deegwaren gezonder en blijft het langer vers.

Voorspelling

Dit zijn de foodtrends van dit jaar, maar er komt nog veel bijzonders aan in de toekomst als het aan food voorspeller Chloé Rutzerveld ligt. Volgens haar maken we nu vooral kopieën als het gaat om eten, daardoor zullen mensen het altijd blijven vergelijken met het origineel. Het is daarom belangrijk dat we de optimale voeding loskoppelen van de sensorische beleving. We kunnen op die manier inspiratie halen uit producten die we al eten, maar originele vormen en sensaties eraan toevoegen. We zullen zien wat de toekomst brengt! Maar alles kan gebeuren, volgens Rutzerveld.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF