fbpx

Snoozen? Doe dat liever niet…

We maken ons er allemaal schuldig aan. De wekker gaat, we kunnen de kracht nog niet vinden om eruit te stappen en dus wordt de snooze-knop onze beste vriend. Stiekem weten we dat we te weinig slaap hebben gehad maar toch geven we ons hier aan over. 

Slaperig

Voel je je na het afgaan van je wekker nog steeds moe? Makkelijk gezegd hebben je hersenen nog niet genoeg slaap gehad. Toch draai je je om voor dat heerlijke gevoel als je in slaap valt. Wetenschappers kunnen helaas nog niet verklaren waar dit fijne gevoel vandaag komt. Ze denken dat je hersenen je willen belonen voor het feit dat je verder slaapt. Je hersenen willen dat je aan een stuk door slaapt en dat je uiteindelijk vanzelf wakker wordt. Je wekker is dus eigenlijk niet nodig. We snappen dat dit lastig wordt als jij de volgende dag gewoon op je werk moet verschijnen. Maar op het moment dat jij je snooze knop indrukt doe je precies wat je hersenen niet willen. Wanneer je de snooze knop niet indrukt heb je een betere slaapkwaliteit.

Vaste bedtijden

Je wekker is eigenlijk funest voor je slaap. Wanneer je in slaap valt starten je hersenen als het ware een computerprogramma op. Tijdens dit programma gebeurt er heel veel, denk hierbij aan geheugen en emotionele processen.  Je wekker moet je in dit geval zien als de resetknop van de computer. Die druk je ook niet zomaar in tijdens een update. Het is essentieel om op tijd naar bed te gaan of te zorgen dat je later opstaat. Zorg ervoor dat je vaste bedtijden aanhoudt. Geloof ons maar, dan wordt opstaan een stuk gemakkelijker!

Maar vergeet ook zeker niet de volgende tips om van dat ellendige snoozen af te komen:

Verplaats je wekker

Veel mensen hebben hun wekker binnen handbereik namelijk; naast hun bed op het nachtkastje. Des te groter is de verleiding om je wekker uit te zetten (snooze stand) en verder te slapen. Wanneer je wekker verder weg staat moet je er wel uit om dat vreselijke geluid uit te zetten. De kans is dan kleiner dat je weer je bed ingaat en verder gaat snoozen. Hup die wekker aan de andere kant van de kamer!

Zorg voor een aangename melodie

Met het beste been uit bed stappen wordt makkelijke met een aangename wekker. Pas wel op dat je favoriet nummer niet je meest gehate nummer wordt 😉

Zet je wekker later

De echte snoozer heeft minstens 3 wekkers die afgaan ‘s ochtends vroeg. Ja ook jij, geef maar toe. Zet je wekker juist op het laatste tijdstip dat je er  uit moet. Je hebt dan simpelweg langer om te slapen en je hebt geen keus want je moet er wel uit…

Zorg voor daglicht..

Melatonine is ook wel het slaaphormoon. Dit hormoon zorgt ervoor dat je moe wordt en gaat slapen. De productie van het slaaphormoon melatonine heeft te maken met je biologische klok en hoeveelheid licht. Normaliter slaap je ‘s avonds en word je wakker met het licht. Ook wel je biologische klok. Dit bepaalt de aanmaak van het slaaphormoon. Licht is hier namelijk verantwoordelijk voor. De hoeveelheid melatonine is in je lichaam het hoogst tijdens de nacht als het donker is. De aanmaak van melatonine neemt af als het licht wordt. Gooi die gordijnen maar open! Of zorg in de winter dat je je lichten aandoet.

Zorg voor iets om naar uit te kijken

Maak het jezelf makkelijker om de volgende ochtend uit bed te stappen. Zorg voor bijvoorbeeld een lekker ontbijt of begin de dag met een bad. Maak het jezelf gemakkelijk om de volgende ochtend fris te starten. Pas op; straks wordt het nog leuk om op te staan..

Win een Caresse kussen

We weten dat een goede nachtrust cruciaal is om overdag goed te kunnen functioneren. Want we voelen ons nu eenmaal fysiek en mentaal lekkerder wanneer we voldoende geslapen hebben, toch? Hoe word jij wakker? Uitgerust of zou je nog wel uren door kunnen slapen? Vertel het ons, wij zijn benieuwd!

Wij mogen 100 kussens van Caresse weggeven, dus vul de enquête gauw in. Wie weet slaap jij dan binnenkort wel op een heerlijk nieuw kussen.

Blok enquête hoe word jij wakker?

In samenwerking met  Logo Caresse Boxsprings

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://uk.businessinsider.com/a-sleep-expert-said-snooze-alarms-are-not-a-good-idea-heres-why-2016-1?r=US&IR=T

 

 WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF