fbpx

Slaaptips van onze lezeressen

slaaptips van lezeressen

Voor een winactie op WENDY waarbij een heerlijk WENDY-kussen kon worden gewonnen, vroegen we deelnemers naar dé ultieme tip om in slaap te vallen. We kregen zo veel reacties dat we jullie deze slaaptips niet kunnen onthouden. Misschien zit er eentje tussen die je nog niet hebt uitgeprobeerd?

‘Mijn gouden tip is: ontspannen! Je gaat op bed op je rug liggen, met je ogen dicht. Je handen rusten op het matras of op je buik: wat je zelf prettig vindt. Eerst concentreer je je op je ademhaling. Via de neus in en via de mond uit.  Vervolgens ga je met je gedachten je lichaam scannen. Ik begin bij mijn tenen en ga langzaam alle lichaamsdelen langs tot aan m’n kruin. Je zorgt dat je je bewust wordt van alle lichaamsdelen die je scant. Je voelt ze door eraan te denken, zonder ze te bewegen. Indien nodig ga je vanaf je kruin, nog eens terug naar je tenen.’ – Marloes Leutscher

‘Mijn tip om in slaap te komen is tegen mijn lieve man aankruipen!!’ – Eefke van der Linden

‘Ik zorg er altijd voor dat mijn kamer koel is. Ook vind ik het belangrijk om mijn telefoon een halfuur van te voren weg te leggen.’ – Lisa van den Bor

‘Mijn gouden tip is: regelmaat. Op vaste tijden naar bed gaan en opstaan geeft je het ritme voor een goede nachtrust.’ – Annie Thomassen

‘Kladblok naast je bed en wat je bezighoudt in bed van je afschrijven. Zo kun je lekker je hoofd leeg maken.’ – Carlijn Hinze

‘Ik pak altijd een lepel honing met Himalayazout voordat ik naar bed ga. Deze houd ik even onder mijn tongzodat het langzaam smelt en wordt opgenomen. Het recept:  5 theelepels rauwe/biologische honing 1 theelepel himalayazout. – Jetje Cools

‘Warme melk met anijs.’ – Margret Tuithof

‘Zorg voor warme voeten en een koude slaapkamer.’ – Hana Buresova

‘Ik ga altijd een beetje zingen in m’n hoofd. Meestal musicalliedjes van Hair. Dat maakt mij lekker rustig.’ – Bas Koen

‘Heerlijke avondwandeling met de hond.’ – Linda Krooder

‘Een druppeltje lavendel op je kussen.’ – Marloes de Jongh

‘Lekker ontspannen in bad en dan rozig in slaap vallen.’ – Marleen de Vries

‘Een kersenpittenzakje warm maken en me daaromheen krullen.’ – Nicole van Dongen

‘Doe je ogen dicht en probeer in het zwart kleuren te vinden of stipjes. Door het oneindige focussen wordt het al snel saai en word je snel moe.’ – Janneke van Krieken

‘ Wij kregen in een hotel in Kopenhagen pillow spray. Je spuit een beetje op je kussen, het werkt heerlijk rustgevend en je slaapt als een roos.’ – Linda Roijmans

‘Het enige wat je hoeft te onthouden is 4-7-8: adem 4 seconden via je neus in, houd je adem 7 seconden vast en probeer in 8 seconden uit te ademen.’ – Paula Hemmen

‘Mijn tip is om hele rustgevende muziek op te zetten. Ik slaap ook heel slecht en luister daarom iedere avond naar muziek van Enya of natuurgeluiden.’ – Novelle Paes

‘Mijn tip om in slaap te komen is eentje die extreem goed werkt in positieve óf negatieve zin namelijk het kijken/luisteren van ASMR video’s. Waar ASMR voor staat, is Autonomous Sensory Meridian Respons. YouTube staat vol met fluistervideo’s die gemaakt zijn door zogenaamde ASMRtists. Er zijn verschillende technieken die zij gebruiken om je een tintelsensatie te geven. De tintelingen voel je vooral op je hoofd(huid), maar het is per persoon en per video verschillend.’ – Laura van Maagdenberg

‘Je voeten masseren met lavendelolie!’ – Jolanda Minjon

‘Een luisterboek luisteren.’ – Simone Duit

Sleepify op Spotify luisteren en als extra het Relaxing serum van Rituals op mijn slapen, voorhoofd en nek smeren.’ – Margriet Mooren

Beeld: Shutterstock

 WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF