fbpx

Selfcare Sunday: waarom jij een ultieme en onvergetelijke wellnesservaring verdient

Kijk jij er ook wel eens naar uit om even helemaal uit te checken? Even los van de buitenwereld een dag volledig ontspannen met alleen jezelf, vriendin of partner? Dan is het tijd om die drukke agenda aan de kant te schuiven en een onvergetelijke wellnesservaring te boeken. Bij Thermen Barendrecht ben je hiervoor aan het juiste adres.  

Zeker nu koude en natte herfst is aangebroken kan je hunkeren naar een beetje warmte. Een kwartiertje in de sauna zal je helpen er weer helemaal bovenop te komen! Het heeft namelijk naast de ontspanning een positief effect op je geest, maar ook een geweldige uitwerking op ons lichaam en onze gezondheid. Want zodra je lichaamstemperatuur stijgt naar 39 graden worden er allerlei wonderlijke processen in gang gezet.

1. Afvoeren van afvalstoffen

Tijdens een sauna bezoek stijgt je lichaamstemperatuur van 37 graden naar ongeveer 39 graden. Dat lijkt niet veel, maar toch zet een temperatuurverschil van 2 graden allerlei processen in gang waar je geen weet van hebt. In je huid bevinden zich sensoren die heel nauw reageren op temperatuursveranderingen. Wanneer je lichaam oververhit dreigt te raken, worden de bloedvaten in je huid groter en produceren je zweetklieren extra veel zweet. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat vocht dat je tijdens een sauna bezoek verliest vooral afkomstig is uit je bloed. Zodra je bloed vocht verliest probeert je lichaam de balans weer te herstellen door vocht te onttrekken uit onder ander vet-, spier- en huidweefsels. Hierdoor komen er vochtstromen binnen je lijf op gang en worden afvalstoffen en melkzuren via het bloed en vervolgens via zweet afgevoerd.

2. Aanmaken van serotonine

Er zijn verschillende wetenschappelijke onderzoeken gedaan naar het verband tussen warmte en gezondheid. Christopher Lowry, een onderzoeker aan de Universiteit van Colorado, deed een baanbrekende ontdekking met betrekking tot de correlatie tussen een verhoogde lichaamstemperatuur en welzijn. In zijn onderzoek identificeerde Lowry een specifieke groep van neuronen in de hersenen die gevoelig is voor warmte. Bij stijgende lichaamstemperatuur geven deze neuronen een grotere hoeveelheid van het gelukshormoon serotonine af. Ook wetenschappers aan de Oklahoma State University ontdekten dat er een verband is tussen naar de sauna gaan en ons geluksgevoel. Tijdens hun onderzoek observeerden ze mensen in groepstherapie. Proefpersonen die deze therapievorm combineerden met een suanabezoek waren stressbestendiger, voelden zich relaxter en meer voldaan dan mensen die alleen voor de therapie gingen.

3. Verbeteren van je weerstand

Je weerstand is een complex systeem dat er voor zorgt dat ziekteverwekkers buiten de deur blijven. Dat begint eigenlijk al bij je huid. De verschillende huidlagen houden veel ongewenste indringers buiten. De hoofdrol is weggelegd voor je lymfeklieren. Zij fungeren als lijfwachten. Wanneer een onbekend micro-organisme passeert, reageren je lymfeklieren door witte bloedcellen aan te maken. En witte bloedcellen zijn de meest actieve bestrijders van schadelijke bacteriën en virussen. Zo zijn macrofagen, letterlijk ‘veelvraten’, 24/7 bezig om lichaamsvreemde stoffen (allergenen), beschadigde of dode micro-organismen (o.a. bacteriën en virussen) en hun afvalstoffen (toxines) onschadelijk te maken.

Ontdek Thermen Barendrecht

Thermen Barendrecht is een prachtig en zeer stijlvol en volledig gerenoveerd wellnessresort. Een weldadig rustpunt om even te ontvluchten aan het drukke leven. Geniet van de prachtige faciliteiten, ervaar de bijzondere wellnessrituelen, weldadige massages en beautybehandelingen en laat unieke gerechten, al dan niet gecombineerd met bijpassende wijnen, serveren aan tafel. Het zal je aan niets ontbreken tijdens je verblijf.

Ontdek Thermen Barendrecht: dagentree + 2-gangen lunch of diner bestaande uit een hoofdgerecht en dessert. Nu van €69,- voor slechts €59

Je hoeft maar één ding te doen… genieten van een unieke en onvergetelijke wellnesservaring. Ga naar www.thermenbarendrecht.nl

*Geldig tot en met 28-02-2023.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF