fbpx

’s Ochtends of ’s avonds douchen: wat werkt het best?

Wanneer je na een lange, warme dag thuis komt, is het begrijpelijk dat je meteen onder de douche springt. Hoe fijn ’s avonds lekker schoon je bed in kruipen ook is, ’s ochtends douchen heeft ook zo zijn voordelen. Wat is nu eigenlijk het beste voor je? Wendy Online maakt een overzicht.

Je kunt het beste ’s ochtends douchen, als…

… je een vette huid hebt
Als je een vette huid hebt, bouwt dit zich waarschijnlijk op terwijl je slaapt. Wel zo prettig dus om ’s ochtends even onder de douche te springen en je gezicht grondig te reinigen.

… je het niet erg vindt om vroeg op te staan
Een beetje voor de hand liggend, maar niet onbelangrijk. Vroeg opstaan is goed voor je, niet alleen omdat je dan tijd hebt om te douchen. Je hebt er de hele dag profijt van.

… je ’s nachts veel zweet
Ook al houd je misschien meer van ‘s avonds douchen, als je ‘s nachts veel zweet, is het misschien handiger om eens ‘s ochtends onder de douche te springen.

[ochtend] shutterstock_124037659

Je kunt het beste ’s avonds douchen, als…

… je een droge huid hebt
Wanneer je ‘s ochtends meteen onder de douche springt, is dit zeer slecht voor je droge huid. Deze wordt namelijk alleen maar droger. Ook het wassen van je gezicht kun je dan beter beperken tot de avond.

… je hebt gesport
Voor de hand liggend, maar toch onmisbaar in dit rijtje. Als je overdag hebt gesport, is het wel zo fris om even te douchen voor je je bed in stapt (liefst eigenlijk direct na het sporten). Hoe moe je ook bent na die work-out.

… je in een vuile omgeving werkt
Als je hele dagen op kantoor werkt, is dit natuurlijk niet het geval. Werk je veel buiten, met kinderen of in een ziekenhuis? Dan is ‘s avonds douchen aan te raden.

Douchen voor slechte slapers

Vind jij het ook zo ontspannend om ’s avonds te douchen en gebruik je het om even lekker tot rust te komen na een lange dag werken? Het schijnt dat het helemaal niet goed is om ’s avonds te douchen als je een slechte slaper bent. Je lichaamstemperatuur hoort namelijk te dalen, maar na een warme douche stijgt deze juist. Douche daarom al een paar uur voordat je gaat slapen . Of neem een koude douche, niet echt aantrekkelijk, maar wel erg goed voor je.

Bron: Byrdie & YahooWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF