fbpx

Zo creëer je innerlijke rust in een wereld die niet stilstaat

Onze blogger Wendi, werkzaam als transformatiecoach en therapeut schrijft verhalen uit de praktijk, waarmee zij jou hoopt te inspireren om meer in verbinding te staan met jezelf. Deze week schrijft Wendi over rust en helderheid creëren, want dat kan af en toe nog een hele opgave zijn in deze niet-stilstaande wereld. 

Onrust of onheldere gedachten in bepaalde levensgebieden kunnen een behoorlijke impact hebben op je gemoedstoestand en energiehuishouding. Je ziet het niet helder en dat maakt je onrustig. Wat vaak gebeurt is dat we zo graag tot een stuk helderheid willen komen, dat we onszelf kunnen verstikken met onze zoektocht naar het vinden van ‘dé oplossing’, waardoor de onrust alleen maar toeneemt. Als deze riedel maar lang genoeg voortduurt, dan kan dit leiden tot emotionele en mentale uitputting en dat willen we niet, toch?!

Hier vind je een aantal tips die jou kunnen ondersteunen in jouw proces:

1. Schrijf op wat je bezighoudt

Angst en controle zijn factoren die ervoor zorgen dat we vaak in een riedel blijven ronddraaien. Door visueel te maken wat jou bezighoudt (schrijven) en door jezelf toe te staan dit te beleven, krijg je inzicht in jouw gedachten en emoties. Dit schept helderheid en nodigt uit tot het ontstijgen van dat wat je niet langer meer dient. Jij bent namelijk meer dan je gedachten en emoties. Maar ‘first’ en ‘foremost’ haalt het de energetische lading af van datgene wat jou zo bezighoudt. Je creëert een opening voor meer ruimte in jezelf. En die ruimte… die heb je nodig voor het krijgen van helderheid! Schrijf alles op wat jou een onrustig gevoel geeft. Benoem hierbij al jouw angsten en alle mogelijke scenario’s die jij voor je ziet. Ga alles doorvoelen, met andere woorden; voel maar wat er met je gebeurt als alle scenario’s werkelijk zouden plaatsvinden.

2. Gebruik de kracht van de natuur

Als een situatie je langdurig bezighoudt, dan is het heilzaam om er even uit te stappen. Dit doe je door naar een rustige omgeving te gaan. Op die manier sta je jezelf toe om letterlijk en figuurlijk lucht te creëren voor jezelf. Vergis je niet in de kracht van de natuur. Een boswandeling of strandwandeling reinigt jouw systeem. De rustgevende invloed van de natuur zorgt ervoor dat je meer naar binnen kunt keren, zonder afgeleid te worden door prikkels van buitenaf. De natuur blaast als het ware een frisse wind door je hele huishouding heen, waardoor je weer kunt opladen. Ik zou zeggen: wandelen maar en laat de natuur zijn werk doen!

3. Doe wat jou volledig laat ontspannen

Stel jezelf de vraag: welke bezigheid zorgt ervoor dat ik volledig uit mijn hoofd ga? Het is belangrijk dat jij iets gaat doen, waardoor jij je kunt ontspannen, al is het maar 10 of 15 minuten per dag. Door de focus te leggen op je ademhaling kun je dit al bereiken. Bewust in- en uitademen (4 tellen in en 4 tellen uit) heeft een heilzaam effect op jouw systeem. Inademen is bewustzijn en uitademen is loslaten. Het is belangrijk dat jij jouw meditatieve modus vindt. Of het nu yoga, actieve sport, massage, sauna, breien, mandala tekenen, bakken, schrijven, fotograferen of iets anders is, alles is oké. Iedereen is uniek. Alles wat jou kan helpen om innerlijke rust te creëren en de boel even de boel te laten, pak je aan. Rust en helderheid ontstaan vanuit innerlijke rust, dus sta jezelf toe om zoveel mogelijk meditatieve momentjes te integreren in jouw bestaan.

4. Overgave en vertrouwen

Eén van de belangrijkste tips die ik jou wil meegeven, welke vaak onderschat wordt, is het effect van overgave en vertrouwen. Blijvende onrust en onheldere gedachten zijn een indicatie dat je onvoldoende in contact staat met jezelf, maar óók met de hogere kracht om je heen. Deze kracht noem ik het universum (energie en puur bewustzijn), maar jij mag er de naam aangeven die jij wilt. Maak gebruik van de universele natuurwetten! Dit kun je doen door de volgende visualisatieoefening. Leg jouw vraagstuk symbolisch in jouw handen. Roep het universum aan en zeg: Ik geef het uit handen, zodat de best mogelijke oplossing voor mij (en alle betrokkenen) zich zal voordoen. Blaas het vervolgens de lucht in en vertrouw erop dat je geholpen wordt. Laat nu de manier waarop de oplossing zich aandient los. Het zou zo maar eens veel beter kunnen uitpakken dan jij voor ogen hebt!

Soms komen we nu eenmaal in een situatie terecht in ons leven waar we niet eerder zijn geweest. We zijn daar niet voor niets. Alles biedt ons de mogelijkheid om te groeien, hoe ongemakkelijk de onrust in vraagstukken ook kan voelen. Mocht je er niet uitkomen en heb je iemand nodig die specifieker kijkt naar jouw unieke energie, voel je dan welkom om contact met mij op te nemen.

Heb geduld met jezelf in het vinden van de juiste balans tussen ontspanning en inspanning! Je zult uiteindelijk die innerlijke rust en helderheid gaan vinden waar je naar verlangt, zónder het te forceren.

Liefs,

Wendi

Over Wendi

Wendi is werkzaam als transformatie coach/therapeut en energiewerker. Ze begeleidt mensen bij veranderingsprocessen op diverse levensgebieden en gebruikt naast haar kennis & kunde haar heldervoelendheid om tot de kern te komen. Wil jij meer rust en helderheid ervaren in jezelf? Wil jij jouw energie in balans brengen om je vanuit daar te verbinden met jouw innerlijke kracht! Of wil je meer duidelijkheid over innerlijke processen? Meer informatie vind je op de website van Wendi.

 WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF