fbpx

Rode wijn helpt tegen verkoudheid

Goed nieuws voor wijnliefhebbers: volgens Harvard-wetenschappers helpt een goed glas rode wijn tegen verkoudheid. Met de komst van de herfst vrezen we allemaal voor het gesnotter en dat willen we het liefst voorkomen. Plof dus lekker op de bank onder een dekentje met een glas Pinot Noir, Merlot, Malbec of andere wijnsoort die je voorkeur heeft. Het kan namelijk de kans op verkoudheid met maar liefst 60 procent verkleinen, zo zeggen wetenschappers.

Het drinken van twee glazen per avond, kan helpen om immuniteit op te bouwen tegen de 200 virussen die een verkoudheid veroorzaken. Wijn bevat namelijk een hoog gehalte aan antioxidanten. Deze heten flavonoïden en zijn natuurlijke bestanddelen van planten. Je vindt ze in groenten, fruit, noten, maar ook in thee en chocolade. Flavonoïden werken goed samen met vitamine C. Ze bevorderen namelijk de werking van dit vitamine. Omgekeerd versterkt vitamine C de werking van flavonoïden in citrusfruit, zoals de druiven die in wijn zitten. Deze wisselwerking ondersteunt je immuunsysteem en kan zo voorkomen dat je ziek wordt. Bovendien vertellen de Harvard-wetenschappers dat sommige van deze flavonoïden specifiek werken tegen nasale virussen, zoals dus een neusverkoudheid.

Géén symptomen

En ik hoor je denken: En witte wijn dan? Over het algemeen is rode wijn beter voor je gezondheid dan witte wijn. Dat heeft alles te maken met een lager suikergehalte, minder calorieën én het ingrediënt resveratrol. Dit zorgt ervoor dat ontstekingsprocessen in de neus en luchtwegen worden geremd. Als je verkouden begint te worden, zal je immuunsysteem de infecties door verkoudheidsvirussen bestrijden. Deskundigen denken dus dat wijndrinkers wél een verkoudheid oppikken, maar dat ze de symptomen niet opmerken. Fijn toch? Het regelmatig drinken van rode wijn zorgt er dus voor dat je géén verkoudheid oploopt en als dat dan toch gebeurt, zal je het niet eens merken.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF