fbpx

Relaxed op vakantie? 3x zo doe je dat…

De bekende schrijver Seth Godin zei ooit: in plaats van je af te vragen wanneer je volgende vakantie is, moet je misschien een leven creëren waarvan je niet hoeft te ontsnappen. Met de zomervakantie voor de deur zijn de meesten van ons echter drukker en gestrester dan ooit en hoe ga je dan in godsnaam relaxed op vakantie?

Want er moet massaal nog even van alles afgerond worden, waardoor we een idioot druk werkschema hebben. Maar daarnaast moeten er natuurlijk ook allerlei voorbereidingen getroffen worden: paspoort verlengen, creditkaart aanvragen, vakantiespullen kopen, koffers pakken, reisverzekering afsluiten, huisdieren onderbrengen etc. Hebben we wel alles mee?

Vakantiestress

Het is dus vaak topdrukte zo vlak voor onze vakantie. En dat merk ik ook aan het aantal coach- en persaanvragen. Die neemt steevast explosief toe in deze periode.

Hoe gestrest je op vakantie gaat hangt van heel veel factoren af. Een belangrijke vuistregel is dat, hoe gestrester je bent in de maanden voorafgaande aan je vakantie, hoe meer vakantiestress je ervaart en vice versa.

Thuis alvast relaxen

Hoe harder je vakantie nodig hebt, hoe harder je moet inzetten op meer ontspanning in je dagelijkse leven. “Just laze the day away” stond er ooit in de Lonely Planet toen ik ergens op een prachtige plek aan de andere kant van de wereld was. Zouden we dat niet vaker ook gewoon thuis, in het hier en nu moeten doen.

3 tips om relaxed op vakantie te gaan:

  1. Zorg dat je uitgerust ipv uitgeput op vakantie gaat.
  2. Kies een vakantiebestemming die bij je past.
  3. Begin goed voorbereid en enigszins fit aan een reis. Ga desnoods een dag later weg indien mogelijk.

Suzan Kuijsten is coach, veelgevraagd spreekster, geeft trainingen, lezingen en is auteur van het boek Hollend voor je stress uit. Ze is regelmatig te horen op o.a. BNR en werkt met HR professionals van multinationals om stress op de werkvloer te verlagen. Drie keer per maand deelt ze haar kennis in een blog op wendyonline.nl.

Weg stress met WENDY Workshop ‘Minder stress’

Zou jij willen leren om iets relaxter in het leven te staan? WENDY ontwikkelde in samenwerking met stressdeskundige Suzan Kuijsten een online workshop ‘Minder stress’. De workshop duurt vier weken.

Blok stresstest 13 Relaxed op vakantie? 3x zo doe je dat...WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF